AGU Clubcompetitie Mannen

Zuiderzeeronde toch pas in 2021 op kalender


Er komt dit jaar toch geen Zuiderzeeronde voor elite/beloften (clubcompetitie) en junioren. Begin dit jaar werd het evenement op de oorspronkelijk geplande datum in april geannuleerd als gevolg van het schrappen van alle evenementen ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus.

Per 1 juli waren evenementen weer toegestaan en direct vroeg organisator Frans van Varik bij de gemeente en bij de wielerbond KNWU een nieuwe datum aan. Dat werd zaterdag 5 september. Maar ook dit keer heeft hij alle betrokkenen moeten informeren dat de wedstrijd met start en finish in Dronten niet door kan gaan. Dit keer is het de politie-inzet die hem opbreekt. Daarmee sneuvelt ook de laatste wedstrijd uit de reeks clubcompetitiewedstrijden voor mannen dit jaar. Onder meer de Parel van de Veluwe ging de ronde voor.

“Nadat de regering begin juli besloot dat de vergunning plichtige evenementen vanaf dat moment weer mochten, hebben we direct de politiebegeleiding aangevraagd. Dat bleek achteraf te kort dag te zijn voor de politie om zes motoragenten alleen in de middag (bij de elite/beloften) in te zetten . Ondanks goede voornemens en vijf weken van intensieve voorbereiding om het evenement coronaproof te organiseren kregen we deze week het bericht dat de politie ons die dag niet komt ondersteunen. We hebben als organisatie moeten concluderen dat we zonder politiebegeleiding de veiligheid van de renners en alle betrokkenen en vrijwilligers tijdens de wedstrijden niet kunnen waarborgen” laat Van Varik weten.

De handdoek wordt nu definitief geworpen voor dit kalenderjaar. “Wij hadden het graag anders gezien, maar we hopen van harte in 2021 weer samen te kunnen werken aan een mooi evenement” besluit de organisatie met een positieve noot.

Delen