Nieuws

U23 Road series

Met ingang van 2019 geven de beste U23 Beloften-renners elkaar partij in een nieuw regelmatigheidscriterium met een reeks wedstrijden in België én Nederland. Hiermee is er na jaren een opvolger van de al eerder in Nederland verreden Beloftencompetitie. Met de oprichting van de U23 Road Series bieden de Belgische en Nederlandse wielerbonden de U23-renners van beide landen een reeks van negen wedstrijden van maximaal 170 kilometer afstand aan, kalendermatig én geografisch evenwichtig verdeeld. Vier worden afgewerkt op Belgisch grondgebied, vijf keer gaat het peloton aan de slag in Nederland.

Het gros van het peloton – maximaal 150 renners groot – wordt telkens gevormd door 20 teams die in elke wedstrijd van start zullen gaan. Door het opzetten van dit project willen Belgian Cycling en de KNWU hun U23-categorie opwaarderen met een volledig seizoen van gezamenlijke wedstrijden op niveau in Nederland en België.

Kalender:

U23 Road Series
25/02 Brussel-Opwijk (Bel)
03/03 Ronde van Limburg
23/03 Wim Hendriks Trofee
03-05/05 H4a Beloften Weekend
09/05 Regiobank Kersenronde
26/05 Omloop Het Nieuwsblad
04/08 Hel van Voerendaal
28/08 Oudenburg
06/09 Angreau
23/09 GP Color Code Bassenge

Teams:

Uit Nederland staan enkele continentale formaties aan de start, soms in combinatie met een clubteam. Op die manier kunnen zoveel mogelijk wielerteams hun beloften kennis laten maken met de U23 Road Series en het hoge niveau dat hier heerst. De Nederlands afvaardiging bestaat uit Metec-Solarwatt, Devo Team DSM/DFVCT, VolkerWessels/Wilvo-De Kempen, Diftar-IJsselstreek, Parkhotel Valkenburg/Noord-Holland, JEGG-DJR Acedemy, WPGA/Swabo/Westland Wil Vooruit. Houttec/Giant Store Assen/NWVG, WV West-frisia/WCF/Peddelaars/Kannibaal, DTM/Merida Adelaar/De Mol/Van Arckel.

De Belgische formaties domineerden de reeks de afgelopen seizoenen. Hier verwelkomt de organisatie Soudal QuickStep Development Team, Wanty-RE UZ Technord, Lotto Dstny Development Team, Flanders, Bingoal WB Development Team,Basso-Team Dovy Keukens-FCC, , Mini Discar Cycling Team, RB Zelfvouw, Selectie Cycling Vlaanderen, The Lead Out Academy, Urbano Vulsteke CT en VDM-Traiwobo Cycling Team.