Nieuws

Volgende wedstrijd

U23 Road series

Met ingang van 2019 geven de beste U23 Beloften-renners elkaar partij in een nieuw regelmatigheidscriterium met een reeks wedstrijden in België én Nederland. Hiermee is er na jaren een opvolger van de al eerder in Nederland verreden Beloftencompetitie. Met de oprichting van de U23 Road Series bieden de Belgische en Nederlandse wielerbonden de U23-renners van beide landen een reeks van negen wedstrijden van maximaal 170 kilometer afstand aan, kalendermatig én geografisch evenwichtig verdeeld. Vier worden afgewerkt op Belgisch grondgebied, vijf keer gaat het peloton aan de slag in Nederland.

Het gros van het peloton – maximaal 150 renners groot – wordt telkens gevormd door 20 teams die in elke wedstrijd van start zullen gaan. De rij van elf Belgische ploegen wordt hoofdzakelijk uitgemaakt door clubploegen, aangevuld met de continentale U23-teams en een selectie die samengesteld wordt door de bondscoach. Uit Nederland nemen de acht districtsploegen en de nationale selectie als vaste ploegen deel. Door een laagdrempelige reglementering en het alleen verrijden van individuele klassementen (geen ploegklassement) is een flexibele inzet van renners en ploegen mogelijk, met als doel zo veel mogelijk kwaliteit in iedere wedstrijd te kunnen laten rijden. (Het opstellen van CT-renners in de districtsploegen wordt toegestaan). Ook is hiermee een 3e competitie mogelijk naast de huidige Top- en Clubcompetitie.
Het deelnemersveld wordt verder aangevuld door het uitreiken van vijf wildcards, waarvan er altijd 2 voor Nederlandse ploegen zullen zijn, welke door de organisaties uitgenodigd worden.

Wedstrijden op niveau

Door het opzetten van dit project willen Belgian Cycling en de KNWU hun U23-categorie opwaarderen met een volledig seizoen van gezamenlijke wedstrijden op niveau in Nederland en België.

Kalender:
Brussel-Opwijk (27 februari)
Wim Hendriks Trofee (26 maart)
H4A Beloftenweekend (7-9 mei)
Kersenronde Mierlo (26 mei)
GP Color Code-Bassenge (29 mei)
Omloop Het Nieuwsblad U23 (2 juli)
Omloop van de Zeven Heuvelen (10 juli)
Hel van Voerendaal (7 augustus)
GP Albert Fauville (4 september)

Teams:
Metec – Solarwatt p/b Mantel
ALLINQ CONTINENTAL CYCLINGTEAM – WV DE IJSSELSTREEK
VOLKERWESSELS CYCLINGTEAM / TWC DE KEMPEN
ABLOC CT / REGIO TEAM NOORD-HOLLAND
JEGG – DJR Academy
LIMBURG – BRABANT COMBINATIE
WPGA Amsterdam Racing Academy
John Deere Cycling Team – NWVG
JAN VAN ARCKEL, WESTLAND WIL VOORUIT, SWABO
SENSA – KANJERS VOOR KANJERS, DUTCH FOOD VALLEY CYCLING TEAM
WIELER COMBINATIE FRIESLAND, WEST FRISIA
DISTRICT MIDDEN, MERIDA ADELAAR CYCLING TEAM