Women Cycling Series

Zegebloemen voor Van der Hulst, Bouwmeester en Meijering


Het slotonderdeel van het finaleweekeinde van de Nederlandse Loterij Clubcompetitie – een omloop rond Enkhuizen – is gewonnen door Amber van der Hulst.

FOTOMAP VRIJ TE GEBRUIKEN ONDER VERMELDING SPORTFOTO.NL VOOR NIET-COMMERCIEEL GEBRUIK

De renster van Jan van Arckel won de sprint van Sanne Bouwmeester (Kannibaal) en Rixt Hoogland (NWVG-Uplus).

De wedstrijd werd gekleurd door een kopgroep van tien rensters. Sanne Bouwmeester en Marthe Roose (Kannibaal), Amber van der Hulst (Jan van Arckel), Annet Pit, Winanda Spoor (Merida-Adelaar), Rixt Hoogland (NWVG-Uplus), Berdine Bakker, Jessica Merkens (De Jonge Renner), Tessa Dijksman (Swabo) en Verena Batenburg (Westland WV).

De Kannibaal zette de achtervolging in, waardoor de maximale voorsprong van 2.05 slonk. Klassementsleider Mareille Meijering trok in de slotfase in de tegenaanval en kreeg Benthe van Teeseling en Susanne Meistrok (Jan van Arckel) en Hanneke Mulder (RWC Ahoy) mee.

Het finaleweekeinde werd gewonnen door Sanne Bouwmeester van De Kannibaal. Amber van der Hulst werd tweede, terwijl Mareille Meijering derde werd. De laatste wist de Nederlandse Loterij Clubcompetitie te winnen. De jongerentrui ging naar Susanne Meistrok, De Kannibaal won het eindklassement.

“Ik heb er het maximale aan gedaan vandaag” zei Van der Hulst na afloop. Maar omdat Bouwmeester steeds tweede werd achter mij in de sprints, bleef ze me net voor. Maar ik ben blij dat ik in ieder geval met de dagzege Noord-Holland verlaat.”

Eindwinnares Mareille Meijering moest dit weekend aan het rekenen. “De situatie van vandaag was goed voor het eindklassement van de ploegen, maar niet voor mij persoonlijk. Toen er twee rensters van Van Arckel in de tegenaanval gingen, was ik er dan ook direct bij. We hebben ervoor gereden en zo kon ik toch nog derde worden in het klassement over het weekend en eindwinnares in de Nederlandse Loterij Clubcompetitie. Ik ben hier heel blij mee, het is een mooie zege voor mijzelf en voor het team, een mooi prijs onder de beste clubrensters.”

VIDEO-INTERVIEW

Delen