AGU Clubcompetitie Mannen

Vertrouwen tanken tussen continentale renners


Nog tien dagen en dan staat met de Omloop van de Veenkolonien de eerste wedstrijd van de Nederlandse Loterij Clubcompetitie op het programma. Een week later gevolgd door de Zuiderzeeronde. HSK Trias/Mooi Jong, John Deere/NWV Groningen, Allinq-De IJsselstreek, De Jonge Renner en VolkerWessels-Merckx tankten het meeste vertrouwen de afgelopen weken. “Als je jezelf kunt handhaven tussen de continentale renners, dan weet je dat je mee kunt spelen in de clubcompetitie” constateerde Peter Merx van de NWVG na afloop van de Dorpenomloop door Drenthe.

Er gingen dit voorjaar natuurlijk veel wedstrijden niet door, die ook een graadmeter hadden kunnen zijn voor de krachtsverhoudingen. Onder meer de Dorpenomloop Rucphen en zeker de Ronde van Zuid-Holland sneuvelden tussen start en finish vanwege extreme weersomstandigheden. En dus zijn wedstrijden als de Ster van Zwolle, de Ronde van Groningen, de Omloop van de Houtse Linies en de Dorpenomloop van Drenthe wedstrijden die we eens nader onder de loep namen.

HSK-Trias gaf als eerste een nadrukkelijk visitekaartje af. De ploeg kan beschikken over enkele oud-profs die het lidmaatschap combineren met het rijden in het Aziatische continentale circuit. Het was in de Ster van Zwolle alleen de dit voorjaar bijzonder dominante Coen Vermeltfoort die Raymond Kreder (tweede en onlangs ook al succesvol in Japan) en André Looij (derde) van de winst hield in deze nationale klassieker. Met Johim Ariesen (voorheen Metec-TKH) had de ploeg zelfs een derde man in de top tien.

 

Coen Vermeltvoort wint de 59e Ster van Zwolle voor Raymond Kreder en Andre Looij

In de Ronde van Groningen liet de formatie John Deere/NWVG zich zien met een vijfde plaats voor Patrick van der Duin, terwijl Gert-Jan Bosman namens VolkerWessels-Merckx tiende werd. Niet toevallig twee renners die hiervoor al op continentaal niveau acteerden. Ook in de Omloop van de Houtse Linies (omdat het tegelijk met de Ronde van Drenthe werd verreden minder sterk bezet met continentale renners) vielen de Groningse en Overijsselse vereniging op. David Dekker (Metec-TKH) nam Bjorn Bakker namens de NWVG en Nils Wolfenbuttel namens VolkerWessels-Merckx mee op het podium. De laatste ploeg had met Max Kroonen en Timo de Jong ook de nummers vier en vijf in huis. Sjors Dekker (zevende) gaf de NWVG een tweede renner voorin de uitslag. De Jonge Renner zag hoe met Wim Wittenberg (achtste) en Nils Sinschek (tiende) twee renners in de top 10 eindigden in deze wedstrijd

In de Dorpenomloop van Drenthe eindigde Gino Luca Vierhouten namens Allinq-De IJsselstreek als elfde maar net buiten de volledig met continentale renners bezette top tien en was Adrie Lindeman (John Deere-NWVG) dertiende. Diens ploeggenoot Peter Merx won de keienprijs. “Als je jezelf kunt handhaven tussen de continentale renners, dan weet je dat je mee kunt spelen in de Nederlandse Loterij Clubcompetitie” constateerde Merx al. “Ik had zelf geen sprint meer in de strijd voor de zesde plek, omdat ik de hele dag voorin mee gereden had. Maar van die beslissing had ik geen spijt. Je ziet aan de uitslag hier in Assen hoe de continentale renners de lakens uitdelen in de finale. Dan is het mooi om te zien dat je lang mee kunt. En weet je dat je als team in de Omloop van de Veenkoloniën kunt meespelen voor de overwinning.”

Delen