AGU Topcompetitie Vrouwen

Van Leeuwe volgt Klement op als coördinator vrouwenwielrennen


Esther van Leeuwe is de nieuwe Coördinator Vrouwenwielrennen binnen de Commissie Wegsport. Zij volgt in die fucntie  Wim Klement op.

De KNWU meldt: “Na zeven jaar was het voor Wim het moment om afscheid te nemen en plaats te maken voor een nieuwe Coördinator. In de afgelopen jaren heeft het Vrouwenwielrennen aan de top een enorme vlucht genomen, maar Wim heeft met name meegewerkt aan het bouwen van een duurzame piramide met een brede basis voor het vrouwenwielrennen. Met de instelling van de Clubcompetitie voor vrouwen, de toevoeging van de licentieklasses Amateur- en Sportklasse-vrouwen en de groei van de basisledenwedstrijden is dat in de jaren dat Wim coördinator was zeker gelukt. Daarnaast is het aantal landelijke wedstrijden voor Junior-Vrouwen en Nieuwelinge-meisjes gegroeid.

Er blijven nog altijd aandachtspunten en die uitdaging gaat de opvolger van Wim, graag aan. Esther is geen onbekende in de vrouwenwielerwereld. Zelf nog actief als wielrenster bij de Elite-vrouwen in (o.a.) de Clubcompetitie en oprichter van Vrouwenwielrennen Rotterdam. Esther heeft sinds 2002 vele (wereld)reizen gemaakt op de fiets, een trekking-bike. Zo fietste zij o.a. door Nieuw-Zeeland, Cambodja, Thailand, Laos, China, Vietnam, en Europa. Zij startte in 2013 met wielrennen en reed al snel wedstrijden. Ze is geen veel-winnaar, maar rijdt als vaste kracht in het peloton toch elk jaar een paar mooie ereplaatsen bij elkaar in wedstrijden zoals de ronde van Tsjûkemar, Ronde van Wervershoof en de Ronde van Utrecht.

Esther zal haar rol als coördinator vrouwenwielrennen iets anders invullen dan wij de afgelopen jaren gewend zijn binnen de KNWU. Zij zal zich vooral richten op een betere invulling van de wedstrijdkalender en competities voor de vrouwen en wellicht iets minder vaak bij juryvergaderingen aanwezig zijn (maar wel als renster in het peloton).  “

Delen