Women Cycling Series

Van Arckel wint ploegentijdrit Goeree


Jan van Arckel heeft de Nederlandse Loterij Clubcompetitie ploegentijdrit voor de vrouwen gewonnen op Goeree-Overflakkee.

De ploeg bleef de Kannibaal vijftien tellen voor. Derde werd WV Schijndel, Pavé werd vierde.

Het verschil bedroeg uiteindelijk vijftien tellen tussen de eerste en de tweede vereniging. De beide ploegen staan nu gelijk in de stand, nadat De Kannibaal Van Arckel voorgebleven was bij de vorige wedstrijd in Roden. Beide verenigingen gaan de finale in met 38 punten, tien punten voor de nummer drie. “We hebben deze week twee keer getraind op de ploegentijdrit om de puntjes op de i te zetten” zei ploegleider Wim Kruis na afloop van de wedstrijd. “Vorige keer in Roden verloren we het eigenlijk op parcourskennis. Maar het is mooi voor de tijdritten en voor de competitie dat we zo aan elkaar gewaagd zijn. Dat belooft een spannende finale te worden.”

Amber van der Hulst vierde het overwinningsfeestje met haar ploeggenoten van Jan van Arckel. ‘’Het was zwaar, maar we hebben als ploeg heel goed gereden’’, stelde de 20-jarige renster uit het Zuid-Hollandse Hazerswoude-Rijndijk. ‘’We hebben het parkoers ’s ochtends nog verkend, wisten hoe de wind zou staan. We zijn redelijk hard van start gegaan, reden de snelste eerste ronde. Ik dacht, misschien wel te hard, was bang dat er iemand zich zou opblazen. Maar we zijn vervolgens een straf tempo blijven rijden, konden in het laatste rondje zelfs versnellen. We zijn als ploeg gestart, hebben elkaar goed aangemoedigd en zijn als team over de finish gegaan, hebben als team gewonnen. Iedereen zat stuk. Het parkoers was ook mooi met goed lopende bochten zodat je de snelheid redelijk kon vasthouden. De organisatie heeft het parkoers prima afgezet. Wat mij betreft is dit parkoers voor herhaling vatbaar’’, aldus de renster, die in 2020 de kleuren van Parkhotel Valkenburg gaat verdedigen.

De 22-jarige Anneke Dijkstra uit Olterterp, die met haar ploeg de Kannibaal de tweede tijd (51.18,34) liet noteren, vond dat er meer in had gezeten dan de tweede plaats. ‘’We zijn te langzaam gestart. Ik had gedacht dat het lange parkoers in ons voordeel zou zijn. De bochten liepen goed, we kwamen in de tweede en derde ronde steeds dichterbij. De Adelaar reed voor ons en dat was een goed mikpunt. Iedereen heeft zijn aandeel gehad, het inpikken liep goed, maar we waren uiteindelijk net niet snel genoeg. Jammer van de eerste ronde, daar hebben we het laten liggen. We trainen regelmatig met de ploeg, dus op naar het Finaleweekend in Enkhuizen.’’

Bij WV Schijndel heerste er na afloop tevredenheid. Ploegleidster Sissy van Alebeek was trots op haar rensters. “In Roden kwamen we niet in de buurt van het podium, nu staan we erop. Een teken dat de groep weer gegroeid is. Met een derde plek voor ons team met junior-vrouwen mogen we dik tevreden zijn.”

1. Jan van Arckel 51.03

2. Kannibaal 51.18

3. Schijndel 51.26

4. Pavé 52.22

5. Swabo 53.14

6. De Jonge Renner 53.50

7. NWVG 53.52

8. Adelaar Ladies 54.02

9. Ahoy 54.29

10.Kempen 56.01

11.Oost 56.02

12.Westland 56.41

13.N-Holland 57.40

Foto: © Sportfoto

Delen