Women Cycling Series

Van Arckel wil weer beste clubploeg zijn


Waar SWABO dit jaar met de spin-off Biehler Pro Cycling het professionele avontuur koos, blijft Jan van Arckel trouw aan hun clubstatus. De ploeg van Wim Kruis was in 2015, 2016, 2017 én 2018 niet voor niets winnaar van de clubcompetitie. En weer winnen in de Nationale Loterij Clubcompetitie is dit jaar ook één van de doelen van de ploeg.

“Wij gaan vooralsnog niet mee met dat profverhaal” laat Kruis weten over de ambities van de ploeg. “Ik vind de stap van clubteam naar een bescheiden UCI-team eigenlijk niet zo groot. Bij ons krijgen de rensters soms meer qua voorzieningen en materiaal dan bij dergelijke ploegen. Veel rensters die in het verleden de stap naar de professionele teams maakten, wilden dat niet van me aannemen, maar moesten dat uiteindelijk wel erkennen. Ik denk sowieso dat rensters te vroeg de stap willenmaken. Bij de UCI-teams is er niet altijd ruimte voor opleiding, wordt eerst maar eens sterker en wijzer bij een goed clubteam. Zoals de onze. Dankzij de steun van de familie Wallaard ontbreekt het ons team aan niets. Waar we kunnen, rijden we ook in het buitenland. En vanwege de historie ontvangen we van organisatoren van UCI-koersen in binnen en buiten onze landsgrenzen nog wel uitnodigingen om te komen rijden. Dat uiteindelijk een aantal rensters dankzij ons programma en onze begeleiding lukt om naar de profs te gaan, juich ik overigens toe. Ook in 2019 wisten we met Danique Braam (Lotto-Soudal), Evy Kuypes (WaowDeals) en Kylie Waterreus (Healthmate) rensters door te laten stromen.”

Om dat vertrek op te vangen, heeft ploegleider Wim Kruis vijf nieuwe rensters gecontracteerd.
Amber van der Hulst komt van Swabo, Susanne Meistrok en Maaike Meistrok en Minke Bakker komen over van Restore Cycling en Janneke van Rooijen van Rapha Cycling Club. Bakker – in 2018 winnares van het jongerenklassement in de clubcompetitie – is misschien wel de belangrijkste waanwinst. Het nichtje van oud-topwielrenster Debby Mansveld won vorig jaar onder meer de Omloop van de Kerspelen.

Delen