U-23 Road Series

U23 Road series begint goed


Het team van www.directvelo.com was zondag aanwezig op de wegen van Brussel-Opwijk en trekt vandaag conclusies uit de eerste manche van de U23 Road Series.

U23 Road Series begint goed

Aanvallen en wendingen, in de wind en regen. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een geanimeerde race in deze eerste ronde van de U23 Road Series.  Brussel-Opwijk deed eer aan zijn reputatie. De Belgische en Nederlandse federatie kunnen tevreden terugkijken naar deze eerste ontmoeting.

De opvolging van Erik Dekker is verzekerd

David Dekker kon zondag zijn armen in de lucht steken als winnaar van Brussel-Opwijk. Hij is pas de derde Nederlander primus in de Vlaams-Brabantse gemeente. De 21-jarige Dekker is bezig aan zijn derde seizoen bij de beloften. De zoon van de voormalige prof was nog niet op het internationale toneel verschenen. Dit succes suggereert een goed potentieel, want Brussel-Opwijk win je nooit per toeval.

Wallonie-Bruxelles nam de race in handen

Rond kilometer 50 nam Wallonië-Brussel de controle over het peloton. Het team van Christophe Detilloux vormde de basis van de totstandkoming van de kopgroep die uiteindelijk tot het einde standhield. Onder de 12 leiders waren er 3 geel-grijzen: Laurenz Rex, Jonas Castrique en Luc Wirtgen.

Vito Braet smukt de dag van EFC-L&R-Vulsteke op

De meeste teams hadden te kampen met mechanische problemen of valpartijen. De formatie van Wim Feys werd niet gespaard. Al na minder dan tien kilometer lag Jules Hesters op de grond. Even later was Jens Bouts het slachtoffer van mechanische problemen.
Een moeilijke dag voor EFC-L&R-Vulsteke werd echter gered door verrassing Vito Braet, Eerstejaars belofte en meteen mee met de besten tijdens deze beroemde interclub.

Arne Marit groeit in dit Lotto-Soudal-team

De winnaar van de laatste Topcompetitie U25 begint sterk aan het seizoen. Na een vijfde plaats in de Ster van Zwolle eindigde Marit zondag op het podium van Brussel-Opwijk. De dubbele winnaar van de Nokere Koerse positioneert zichzelf steeds meer als een potentiële kandidaat voor een nationale selectie.

Gordon De Winter komt terug boven water

Na twee moeilijke seizoenen bij AGO-Aqua Service als gevolg van een blessure, is Gordon De Winter weer van de partij. Zonder zijn val op het einde had De Winter een knap resultaat kunnen bereiken.

Bekijk hier de uitslag & deelnemers

Delen