AGU Topcompetitie Vrouwen

Topcompetitie vrouwen verder met Borsele


De EPZ Omloop van Borsele staat zaterdag na twee jaar van afgelastingen opnieuw op de wielerkalender.

De vrouwenwedstrijd van zaterdag is de tweede wedstrijd van de KNWU Topcompetitie, waarin Femke Markus leidster is na haar zege in de Zuiderzeeronde. Haar team Parkhotel Valkenburg is één van de internationale ploegen aan het vertrek in ‘s-Heerenhoek.

Ook het UAE Team, Team Rytger, COOP-Hitec, Andy Schleck-Immo Losch, GT Krush-Tunap, IBCT Lviv Cycling Team, Multum Accountants, NXTG by Experza, Be Pink, een Frans nationaal team, Roxselt-Liv Sram, Keukens Redant, Isorex Ladies en Awol geven de wedstrijd een internationaal tintje. De Nederlandse clubploegen WV Schijndel, Restore, Jan van Arckel, Watersley, Talent Cycling, Team Drenthe, JEGG-DJR Academy, Vd Velden-MTD, Merida-Adelaar,NWVG-Uplus en Team Noord-Holland zijn ook present.

Zaterdag wordt om 14 uur gestart. In totaal worden 139 kilometers afgelegd. De rensters passeren zes keer de finish aan de Kuipersdijk. De finish is voorzien voor omstreeks 17.20 uur. De vrijdag voordien wordt nog een individuele tijdrit gehouden, die niet mee telt voor de Topcompetitie.

Op de erelijst van de EPZ Omloop van Borsele staan namen als Loes Gunnewijk, Leontien van Moorsel, Marianne Vos, Kirsten Wild, Lorena Wiebes en de huidig wereldkampioene Elisa Balsamo.

Delen