AGU Topcompetitie Vrouwen

Topcompetitie start met sterk veld in Drentse 8


Twee dagen voor de wereldbekerwedstrijd in Drenthe staat de Drentse 8 op het programma. De animo voor de openingswedstrijd van de Nederlandse Loterij Topcompetitie is bijzonder groot. Ook omdat de reeks een vast deelnemersveld kent met teams die ook in de overige wedstrijden EPZ Omloop van Borsele, Salverda Omloop van de IJsseldelta en Veenendaal-Veenendaal aan het vertrek komen.

Daarbuiten hebben ook de UCI-vrouwenteams van Boels-Dolmans, Alé Cipollini, Bigla, Bizkaia-Durango, Canyon-Sram, CCC-Liv, FDJ, HealthMate, Hitec-Birk, Lotto-Soudal, Mitchelton-Scott, Parkhotel Valkenburg, Team Tibco, Team Virtu, Trek-Segafredo, Valcar-Cylance, Biehler en WNT-Rotor hun komst toegezegd.

De Nederlandse clubteams die aan de start komen: Adelaar Ladies Team, Jan van Arckel, Loving Potatoes-DJR, MEXX-Watersley, 1NWVG Uplus, Restore, Rogelli-Gyproc-APB, SwaboLadies, Team Drenthe, Westland Wil Vooruit en WV Zeeuws-Vlaanderen.

Om 13 uur start deze wedstrijd over 145 kilometer op de Brink in Dwingeloo, ter hoogte van Hotel Wesseling. Een uur later komt het peloton een eerste keer door op de finishstraat op de Drift in Dwingeloo. Vervolgens wacht een grote omloop met twee keer de Col du Vam (Vamberg). Om 16.23 en 16.33 uur komt het peloton opnieuw door op de aankomst om vervolgens tegen kwart voor vijf te finishen.

Delen