AGU Clubcompetitie Mannen

Terugblik Omloop Veenkoloniën 2018: Rasch verrast Vermeulen op streep


Komende zaterdag start de Nederlandse Loterij Clubcompetitie voor mannen met de Omloop van de Veenkoloniën. Als opwarmer blikken we terug op de versie van vorig jaar. Die leverde een zege op voor Jesper Rasch. De renner van West-Frisia hield Jeff Vermeulen van VolkerWessels-Merckx van de winst in de massasprint. Vermeulen juichte te vroeg in Veendam en zag Rasch profiteren.

De massale aankomst in de straten van Veendam bleek vorig jaar bij gebrek aan wind van meet af aan niet te vermijden, hoezeer kopgroepen en eenzame vluchters ook probeerden die sprint te ontlopen. Vermeulen zelf was één van de eerste aanvallers van de dag. Adrie Lindeman probeerde het in de beginfase in een kopgroep en later alleen, hij hield er de prijs van de strijdlust aan over.

Vermeulen leek de sterkste in de sprint en ging rechtop zitten om deze zege te vieren. Maar niet hij, maar Jesper Rasch ging in de boeken als de winnaar van 2018. “Ik zat goed bij Jeff in het wiel. Dit is mijn tweede e overwinning, maar een klassieker winnen is veel gaver dan een criterium. Dorus de Rijk zette mij perfect af. Het team was ook echt fantastisch. Ik wilde als eerste of tweede de laatste bocht door.  Dat werd dus als tweede maar met een gelukje won ik toch nog. Ik zag de streep verder liggen. Daar moest ik afsprinten, zo was me dat geleerd en dat deed ik. Ik kan het niet geloven dat ik hier win.” Voor  Rasch was het de opmaat naar meer, want hij zou de clubcompetitie winnen en een contract afdwingen bij de continentale formatie SEG Racing Academy.

Vermeulen kon zichzelf wel voor zijn hoofd slaan dat hij te vroeg en onterecht de zege ging vieren. “Wat moet ik hier van zeggen? Dommer kan niet! Ik heb er geen woorden voor.” Later in het jaar besloot Vermeulen zijn maatschappelijke loopbaan voorrang te geven en een punt te zetten achter een loopbaan met zeges in wedstrijden als de Ster van Zwolle en de Ronde van Overijssel.

Delen