AGU Clubcompetitie Mannen

Team Reggeborgh wil zich als kweekvijver laten gelden


Waar de winnende formatie VolkerWessels-Merckx naar continentaal niveau doorgroeide, mag Team Reggeborgh zich in deze reeks gerust de erfgenaam noemen van de winnaar van de Nederlandse Loterij Clubcompetitie 2019. Toch mag je niet dezelfde resultaten verwachten van dit team, zegt ploegleider Eddy Reinerink, die samen met Sjoerd Koster de kar trekt bij dit opleidingsteam.

Winnaars van vorig jaar als Gert-Jan Bosman (Hoekse Waard), Max Kroonen (Parel van de Veluwe) en Robin Blummel (finaleweekend Noord-Holland) stroomden allemaal door naar de continentale formatie van Allard Engels. Drie renners bleven in het clubteam over: Chiel Schulten, Lorenzo Harbers en Ruben Buitendijk. Volgens Reinerink zijn dat ook de renners waar de meest aansprekende resultaten van verwacht mogen worden. “Die jongens zijn niet voor niets gebleven. De ploegleiding had het idee dat zij nog een stap kunnen maken, maar daar wellicht een jaar extra voor nodig hebben. Verder hebben we veel nieuwkomers van wie we nog af moeten wachten waar zij toe in staat zijn. Met zes eerstejaars beloften hebben we ook een jong team.”

Qua prestaties mag er niet verwacht worden dat Team Reggeborgh zich laat gelden als één van de kandidaten voor de eindzege in de Nederlandse Loterij Clubcompetitie, stelt de Twentse ploegleider. “We moeten qua ambities niet één stap maar twee pasjes terug doen. Dat is niet erg, dat is een mooie uitdaging. Als we eerlijk zijn, zou het al mooi zijn als we dit jaar de top tien zouden halen bij de clubploegen. De clubcompetitie is wel de beste plek om ons te laten zien, net als we dat willen in regionale wedstrijden als de Ronde van Overijssel. De topcompetitie zien we echt als klassement om in te leren, in de beloftencompetitie kunnen de jonge renners zich mooi meten met onze Belgische vrienden. ” Reinerink is blij in zijn nieuwe functie te kunnen terugvallen op de ervaring van Sjoerd Koster, die overkomt van De Jonge Renner, maar ook ploegleider was bij Asito. “Ik ken Sjoerd een maand of vijf. Het is niet alleen een prettige man in de omgang hij loopt vooral al veel langer mee. Hij heeft heel veel ervaring, juist ook in de wedstrijden die we gaan rijden. Dat is prettig voor mij.”.

Ook renner Chiel Schulten (Raalte) is blij met de oprichting van Team Reggeborgh.  “Er zijn weinig ploegen binnen Nederland die toch op dit niveau acteren. Ik ben blij dat ik een plek in deze ploeg verdiend heb. Voor mij is dit de ultieme kans om mij verder te ontwikkelen en wellicht volgend jaar de stap naar continentaal niveau te maken. Dat is voor mij nu nog net een stapje te hoog gegrepen. Ik wil dit jaar ook meer voor eigen winstkansen gaan.”

Delen