AGU Topcompetitie Vrouwen

Stultiens naar de zege in Omloop der Zevenheuvelen


Sabrina Stultiens is winnares geworden van de Omloop der Zevenheuvelen. 

Samen met ploeggenote van VolkerWessels Anneke Dijkstra reed ze naar de streep. Bodine Vollering werd derde.

De twee reden weg uit een kopgroep van dertien met Vollering en lieten de jarige renster ter plekke in de slotfase bij de beklimming van de Holleweg.

Dijkstra – die al won in de Zuiderzeeronde – werd winnares van de Topcompetitie. Yanna van Dam is de beste clubrenster.

Al in de beginfase reden Sabrina Stultiens, Anneke Dijkstra, Laura Molenaar (VolkerWessels), Maaike Coljé, Sanne van Heel, Sophie Loohuis, Bodine Vollering, Ellie Perry, Lente Boskamp en Marjet Groen weg. De tien reden al snel een fikse voorsprong bijeen, om in de voorlaatste ronde met drie over te blijven. In de slotfase nam het VolkerWessels-duo het heft in handen. In de slotfase was het duidelijk hoe het af zou lopen voor de twee.

Stultiens: ”Heel fijn dat Anneke me deze zege gunde. Het was even geleden dat ik een koers won. Dit is voor mij een mooie bekroning van de sterke fase waaraan ik bezig ben de laatste weken. Ik ben erg op mijn plek bij VolkerWessels. Niet dat ik dat niet was bij Liv, maar het was wel goed om weer eens een andere omgeving op te zoeken. Een frisse start en een einde aan een periode met blessures. Ik neem deze koers mee richting een aantal eendagskoersen die ik ga rijden. Fijn om een keer finale te kunnen rijden.”

Anneke Dijkstra twijfelde niet. ”Nee, dat is Sabrina gegund. Het was zeker niet eenvoudig om Bodine kwijt te raken in de finale, ze kon een aantal keren een aanval pareren. Toen we met twee waren, konden we het afronden. Mooi dat ik de KNWU Topcompetitie kon winnen en Sabrina deze wedstrijd. Nu op naar de Baloise Ladies Tour. Met een goede tijdrit hoop ik mee te doen voor een goed klassement.”

Foto: © Sportfoto

1. Sabrina Stultiens (VolkerWessels), 2. Anneke Dijkstra (VolkerWessels), 3. Bodine Vollering (WV Schijndel), 4. Marjet Groen (De Waardrenner), 5. Lente Boskamp (WV Schijndel), 6. Maaike Coljé (Arkea), 7. Sophie Loohuis (OWC/Zwaluwen Almelo), 8. Laura Molenaar (VolkerWessels), 9. Sanne van Heel (WV Schijndel), 10. Ellie Parry (Watersley)

Delen