AGU Topcompetitie Vrouwen

Sterk veld in EPZ Omloop van Borsele


De EPZ Omloop van Borsele mag zich komende zaterdag in de deelname van veel UCI-vrouwenteams verheugen. Uiteraard zijn ook de vaste deelnemers aan de Nederlandse Loterij Topcompetitie present in ‘s-Heerenhoek.

Ale Cipollini, Parkhotel Valkenburg, Rytger Be Pink, Hitec, HealthMate, Liv Awol, Doltcini-Van Eyck, Valcar, BTC CIty Ljubljana, Drops Cycling, Keukens Redant, Isorex No Aqua, Andy Schleck, National Team Frankrijk,Equano-Wase Zon, Biehler en Team Astana zorgen voor de internationaal georiënteerde invulling van het veld.

Verder rijden TWC De Kempen, Mexx-Watersley, Jos Feron Lady Force, Swabo Ladies, Westland WV, Jan van Arckel, Merida Adelaar, Team Drenthe, Team Noord-Holland, Restore, NWVG-Uplus, CcPave76-Rogelli-Cyrpoc en Loving Potatoes.

Start en finish zijn aan de Kuipersdijk in ‘s-Heerenhoek gesitueerd, waar de rensters 139,2 kilometer voor de wielen krijgen. De rensters komen na de start nog vier keer door voordat het de vijfde keer finish is. Start is voorzien om 14 uur, de finish wordt rond 17.30 uur verwacht.

Vorig jaar won het Italiaanse talent Elisa Balsamo, maar de organisatie heeft ook Marianne Vos, Kirsten Wild, Chloe Hosking en Ellen van Dijk op de erelijst staan.

De EPZ Omloop van Borsele is de tweede wedstrijd van de Nederlandse Loterij Topcompetitie. De openingswedstrijd – de Drentse 8 – werd gewonnen door Audrey Cordon Ragot (Trek-Segafredo).

Foto: © Sportfoto

Delen