algemeen

SEG en Tacx zoeken nieuw klimtalent


In de komende weken kunnen klimtalenten zich ontwikkelen en tonen in de SEG Performance Challenge, die samen met Tacx is opgezet. De Challenge omvat drie verschillende beklimmingen van naam waarin renners zich gedurende zes weken kunnen verbeteren om zo een snellere en beter klimmer te worden. Hoewel de competitie open staat voor alle renners en rensters, wordt hier in het bijzonder gelet op renners uit de U23-categorie. De best presterende beloften maken kans op een uitnodiging voor een trainingskamp van de continentale SEG Racing Academy.

De eerste beklimming op het programma is de Puig Major, bekend uit de Ronde van Mallorca, op dit traject ┬ákan vanaf vandaag gereden worden. De Galibier – bekend uit onder meer de Tour de France – is alweer een nog grotere uitdaging, die kan worden aangegaan vanaf 2 juli. Tien dagen later kan ook de iconische Alpe d’Huez beklommen worden in het kader van deze Challenge. Voor deelname zijn een Tacx Smart Trainer, een lidmaatschap op Tacx Premium en de Tacx Training App (of Desktop App) nodig.

Het is nadrukkelijk de bedoeling om jezelf beter te leren klimmen. SEG Racing Academy gaat daar een belangrijke bijdrage aan leveren zegt hun sportief directeur Aike Visbeek. “We wilden een challenge opzetten waarmee jonge, talentvolle renners de deur naar de WorldTour kunnen openen. Maar ook om alle deelnemers zich te laten ontwikkelen tot een betere renner dankzij SEG en Cyclinglab. Via instructies – onder meer via een podcast en een blog – geven we tips om deze beklimmingen beter te kunnen bedwingen. Ons doel is dat iedereen ten tijde van de virtuele beklimming van de Alpe d’Huez op zijn best mogelijke niveau is.”

Delen