AGU Clubcompetitie Mannen

Scholten en Lowik vieren zege in Wielerweekend Roden


VIDEO-VERSLAG

Wiebe Scholten van Sensa-Kanjers voor Kanjers heeft de slotrit gewonnen van het Wielerweekend Roden. 

Hij bleef samen met Wessel Krul van WPGA vooruit nadat hij ontsnapt was uit een kopgroep van 21.  Krul werd tweede en kreeg de prijs voor de strijdlust.

Robin Löwik werd eindwinnaar. Scholten mocht als tweede mee op het podium, Gino Luca Vierhouten derde.

Daarmee kreeg Allinq-De IJsselstreek de eindzege in het Wielerweekend van Roden en zag ploegleider Marc Zonnebelt zijn plan slagen. Hij koos er zaterdag voor Marien Bogerd op te stellen voor de ploegentijdrit, wetende dat deze renner uit Kootwijk niet op zondag koerst. “Maar hij maakte zo het verschil in de ploegentijdrit, dat het de gok waard was. En die pakte goed uit, al ging het zeker niet vanzelf vandaag.”

Dat kon Lowik bevestigen. Allinq-De IJsselstreek had aanvankelijk niemand mee in een kopgroep van twintig, maar de Vriezenvener maakte in zijn eentje de sprong. “Ik was te goed om in het peloton te rijden en besloot het erop te wagen. Het was nodig voor het klassement. Heel mooi dat ik hier uiteindelijk als winnaar staan, maar dit is ook echt nadrukkelijk een teamprestatie, we hebben er met z’n allen – inclusief Marien – hard voor gewerkt. Maar persoonlijk kan ik deze zege ook gebruiken.”

Ramon van Bokhoven zat mee in de kopgroep, maar reed lek en verloor zo de aansluiting en de leiderstrui. Wel bleef hij in het bezig van de Natusport-jongerentrui. André Luijk nam de blauwe leiderstrui van de Nederlandse Loterij Clubcompetitie over. “Ik denk een mooie bekroning voor een heel constant seizoen, alleen in de Veenkolonien heb ik de slag gemist, maar verder was ik er altijd bij. Of ik de trui houden kan? Ik wil dat wel proberen, maar wil eerst kijken hoe het gaat in de Zeven Heuvelen Omloop. Als ik er dan nog goed voor sta, kan ik mijn vizier op de eindzege richten.”

Scholten tenslotte was heel de tevreden met de zege in de klassieker. “Aanvankelijk werkte ik goed samen met Krul, maar ik merkte dat hij het steeds lastiger kreeg. Ik ben maar doorgereden in de hoop dat we vooruit zouden blijven en ik kon winnen. Ik zag de groep achter ons echter heel snel naderen. Maar gelukkig kon ik het afronden. Winnen is altijd mooi en ik had het gevoel dat die overwinning er een keer van moest komen. Vandaag was het zover. Natuurlijk was het nog mooier geweest om ook de eindzege te boeken, maar dat lukte net niet. Ik ben toch tevreden.”

FOTO-ALBUM

Delen