U-23 Road Series

Pluimers valt in prijzen in U23 Series


Florian Vermeersch en Rick Pluimers werden na afloop van de slotwedstrijd GP Albert Fauville gehuldigd als eindwinnaars van de U23 Road Series, die de KNWU dit jaar samen met de Belgische bond – Belgian Cycling – opzette voor beloften.

Met de winst in de slotwedstrijd wist Florian Vermeersch in extremis de eindwinst in de beloftenreeks naar zich toe te trekken.  De renner uit de opleidingsformatie van Lotto Soudal bleef in de eindafrekening Jordi Meeus (SEG) en zijn eigen ploeggenoot Arne Marit voor. De beloften van Lotto Soudal wonnen ook het teamklassement. Rick Pluimers van MonkeyTown-A Bloc won het klassement voor eerstejaars beloften.

De renner uit Enter was in zijn nopjes met die witte trui. “Het was geen doel op zich bij het begin van het seizoen, maar toen ik met een aantal wedstrijden te gaan aan de leiding stond, werd dat het wel. Ik vind het een mooie bekroning van een goed seizoen. En het is mooi dat er zo’n reeks is voor de beloften. In wedstrijden als de topcompetitie neem je het op tegen de oudere toppers, hier ga je de strijd aan met leeftijdsgenoten. Ik vond de parcoursen afwisselend. Er waren vlakke wedstrijden maar ook koersen die meer bedoeld waren voor de klimmers in de competitie opgenomen. Ik vond het een mooie reeks en ben blij met deze trui.”

 

Delen