AGU Topcompetitie Vrouwen

Ploegen voor Topcompetitie en Women Cycling Series


De deelnemende ploegen aan de Topcompetitie voor vrouwen en de Women Cycling Series zijn bekend. De topcompetitie bestaat uit een aantal wedstrijden van de internationale kalender en is toegankelijk voor UCI-ploegen, de Women Cycling Series is samen met de Belgische wielerbond opgezet voor rensters die bij wielerverenigingen rijden.

In de Women Cycling Series komen namens Nederland de volgende teams aan het vertrek: WV Schijndel, Restore Cycling, SwABo Dames, NWVG, Wielerzone Nederland/Adelaar, Watersley R&D Cycling, Talent Cycling, Team NH 1, WV De Amstel, Clubcombi MPE, Cycle Capital, CC Pavé ’76, WV De Kannibaal, JEGG-De Jonge Renner Academy,Team VD Velden Adviseurs-MTD, JvR-De Batauwers, RWC Ahoy-WTOS en Jan van Arckel.

Voor de Topcompetitie meldden zich de UCI-formaties Multum Accountants Team, NXTG by Experza, GT Krush Tuanp, Parkhotel Valkenburg en de clubteams van WV Schijndel, Restore Cycling, NWVG,  Team Noord-Holland, Watersley R&D, Talent Cycling, Team Drenthe, JEGG-DJR Academy, VD Velden-Adviseurs-MTD, Jan van Arckel en Merida Adelaars Ladies.

De Women Cycling Series werd vorig jaar niet verreden als gevolg van de COVID-maatregelen en -beperkingen, de topcompetitie bestond uit één wedstrijd: de Omloop der Kempen. Die werd gewonnen door Maike van der Duin (Drops-Le Col), Parkhotel Valkenburg was toen de koploopster in de ploegenstand.

Delen