Women Cycling Series

Pit vol vertrouwen naar Wielerweekend Roden


Zaterdag begint eindelijk de Nederlandse Loterij Clubcompetitie met het Wielerweekend in Roden Annet Pit was vorig jaar al één van de uitblinkers in deze reeks. De concurrentie is alvast gewaarschuwd, want de Zwolse uit de formatie Adelaar Ladies is in prima vorm. Zaterdag hield ze met een negende plaats als clubrenster stand in de internationale Salverda Omloop van de IJsseldelta, maandag greep ze de districtstitel in oost.

Terugkijkend zegt ze: “Eigenlijk ben ik nog trotser op die negende plek dan op de districtstitel. Ik had vooraf niet durven dromen dat ik bij de eerste tien kon eindigen in deze wedstrijd, ook al wist ik dat het met de vorm wel goed was en kende ik de omgeving op mijn duimpje. Ik heb alles gegeven om die mooie klassering in de wacht te slepen en was heel bij dat het me lukte.” Ook Amber van der Hulst (Jan van Arckel), Eva Jonkers (Rogelli-Gyproc) en Minke Slingerland (Mexx-Watersley) lieten zich positief opmerken in deze wedstrijd. Pit reed in haar thuiswedstrijd een prima koers. “En dat met een best zware baan tussen rensters die vaak fulltime of bijna fulltime met hun sport bezig zijn. Maar ik moet zeggen dat ik die inspanning nog wel in de benen voelde maandag.”

Pit ging op het districtskampioenschap twee dagen later in Hellendoorn al vroeg een ronde in de aanval, maar hield de benen later toch weer stil. “Een tweede zware inspanning in drie dagen tijd trok ik niet. Bovendien stond er niet genoeg wind om er echt koers van te maken. Winanda Spoor en ik hadden beiden in dezelfde ronde hetzelfde punt in gedachten om weg te rijden. Zo waren we vertrokken en konden we het onderling uitmaken als ploeggenotes. Mooi dat ik winnen kon. Het was een goed weekend zo.”

 

Delen