AGU Clubcompetitie Mannen

Passend sluitstuk voor clubcompetitie op Watersley


Robin Löwik heeft de selectieve slotrit rond Watersley in de finale van de clubcompetitie gewonnen. De Nederlands kampioen elite-zonder-contract reed in de voorlaatste ronde rond Watersley weg uit een kopgroep van drie, met daarbij ploeggenoot Jelle Bootsveld en Stef Krul van John Deere-NWVG.

FOTOLINK

VIDEO

Voor Allinq-Krush-IJsselstreek was de zege van de Tukker de tweede overwinning in dit weekeinde nadat Arne Peters de proloog had gewonnen. Ook stelde men de eindzege in de clubcompetitie veilig. De gewenste opmaat voor de mannen van Marc Zonnebelt richting de stap naar het continentale niveau.

Jelle Bootsveld maakte het succes van de ploeg compleet door tweede te worden, Arne Peters werd vierde.

Voor de dag- en eindwinnaar was de zege belangrijk. ”Ik had onlangs in de Eurode Omloop in de finale kramp en ik maakte wat fouten, daarom was ik uit op revanche in de Limburgse heuvels. Bovendien wilde ik graag nog een klassieker winnen in het rood-wit-blauw en dat is gelukt. Ik voelde me supersterk en overlegde met mijn ploeggenoot om in de finale solo te gaan. Dat hield ik veertig kilometer vol. Uiteindelijk win ik de wedstrijd en zijn we als team eerste. Beter kon het niet.”

Ook zijn ploegleider Marc Zonnebelt was tevreden. ”Dit was wat we wilden. De stap naar het continentale niveau is denk ik terecht, dat toonden we ook vandaag. Met de duidelijke zege in de clubcompetitie laten we zien dat we op het vlakke en in de Limburgse heuvels boven de andere verenigingen uit kunnen stijgen. We zijn trots op deze resultaten, maar denken ook al aan ons volgende doel, het NCK van komende zaterdag.”

Delen