AGU Topcompetitie Vrouwen

Ook bij de vrouwen is het weer koers: ZLM Omloop der Kempen


De ZLM Omloop der Kempen is zaterdag voor veel clubvrouwen hun eerste echte wedstrijd van het jaar. Het is de opener van de KNWU Topcompetitie voor vrouwen.

Om 18.00 klinkt het startschot op De Plaatse in Veldhoven voor deze wedstrijd over bijna 120 kilometer. Begonnen wordt met een viertal omlopen in de omgeving, waarbij de Gagelgoorsedijk in Heers een vast ijkpunt is. Na tachtig kilometer (omstreeks 20.03 uur) komen de vrouwen door aan de finish aan de Dorpsstraat. Na twee omlopen van achttien kilometer is de finish rond 21 uur voorzien. De wedstrijd is de openingswedstrijd van de KNWU Topcompetitie voor vrouwen. Lorona Wiebes was de vorige winnares.

UCI-teams aan het vertrek zijn Parkhotel Valkenburg, NXTG Racing, GT Krush Tunap, Bingoal-Chevalmeire, Multum Accountants en het Ierse Rupelcleaning. Clubteams zijn: Jan van Arckel, JvR De Batauwers, Merida-Adelaar Ladies, NWVG-Uplus, Restore, Swabo, Talent Cycling, Team Drenthe Loving Potatoes, Team Noord-Holland, Watersley Race & Development Team, WV Schijndel, Cycle Capital Skits, WV Amstel en De Waardrenner.
Onder de individuele inschrijvers vinden we onder anderen Marjolein van ’t Geloof, Maud Kaptheijns, Fem van Empel en Maaike Coljé.

Foto: Theo van Sambeek

Delen