AGU Clubcompetitie Mannen

NLO Clubcompetitie 2021 met minimaal zes wedstrijden


De Nederlandse Loterij Clubcompetitie voor mannen kent in 2021 minimaal zes wedstrijden. Er wordt nog gekeken naar de optie om een zevende wedstrijd toe te voegen. Er is door de Stichting Clubcompetitie gezocht naar een goede datumspreiding over het jaar, zodat de deelnemende clubs of clubcombinaties elke maand of om de maand een wedstrijd op de kalender hebben staan.

De reeks start op 13 maart met de Zuiderzeeronde in Dronten. De Dorpenomloop Drenthe is op 22 mei een nieuwkomer in de reeks, de wedstrijd met start en finish in Assen was voorheen een vrije klassieker. De Wielerdag Roden (13 juni) en de Ronde van de Kerspelen (21 augustus) zijn juist traditionele pijlers onder de clubcompetitie. De Omloop van Staverden op 11 september is nieuw, maar de organisatie is deels in handen van de drijvende krachten achter de Parel van de Veluwe, die in 2021 niet georganiseerd kan worden. Vervolgens is het op 25 en 26 september tijd voor de finale op Watersley in Sittard.

René Bastiaansen van de Stichting Clubcompetitie spreekt van een reeks die goed in balans is. “Met afwisselende parcoursen en een goede spreiding op de kalender, zodat de deelnemende teams de wedstrijden ook goed kunnen combineren met bijvoorbeeld deelname aan andere competities en een buitenlands programma. Ik ben ook erg blij met de terugkeer van een volwaardige finale.”

De NLO Clubcompetitie kon in 2020 niet plaats vinden als gevolg van de maatregelen ter beperking van de verspreiding van het coronavirus. In 2019 wonnen VolkerWessels en Ramon van Bokhoven van De Jonge Renner (individueel en jongeren) de competitie.

In vergelijking met vorige jaren ontbreken de Omloop van de Veenkoloniën (organisatie zet in op het NK Jeugd), de Omloop van de Hoekse Waard en de Ronde van De Zuid-Hollandse Eilanden (slaan een jaar over in verband met eventuele coronamaatregelen) en de Omloop van de Zevenheuvelen (organisatie tekent in 2021 voor het EK Studenten).

Clubcompetitie mannen
13/03 Zuiderzeeronde
22/05 Dorpenomloop Drenthe
13/06 Wielerdag Roden
21/08 Ronde van de Kerspelen
11/09 Omloop van Staverden
25/26/09 Finaleweekend Watersley

Delen