AGU Topcompetitie Vrouwen

Luba Classic, Kempen en Omloop van de IJsseldelta niet in 2020


De organisaties van de Luba Ladies Classic Noordwijk, de Omloop der Kempen en de Salverda Omloop van de IJsseldelta hebben besloten om hun wedstrijd te verplaatsen naar 2021.  Dit als gevolg van de coronacrisis.

De organisatie van de Luba Classic deelt mee: “Veel van onze trouwe en vaste sponsoren worden op dit moment hard geraakt. Wij zijn van mening dat het ongepast is om onze sponsoren de komende periode te vragen een bijdrage te leveren voor de organisatie van de 25e editie van de Luba Ladies Classic Noordwijk,  bovendien is het tijdspad van de opgedragen maatregelen een grote onzekerheid wat het organiseren bemoeilijkt.  Met veel pijn in ons hart hebben wij daarom besloten om de Luba Ladies Classic Noordwijk dit jaar te annuleren en ons verder voor te bereiden om de 25e editie van de Luba Ladies Classic Noordwijk in 2021 te organiseren. ”

Ook de Salverda Omloop van de IJsseldelta – voorzien voor 6 juni – gaat niet door. De organisatie laat weten het evenement in de huidige omstandigheden niet te kunnen organiseren en geen alternatieve datum aan te vragen. Wel wil men in 2021 weer op de internationale kalender. ,,De situatie is momenteel te onzeker om de voorbereidingen door te laten gaan. Bovendien heb ik weinig zin om nu sponsors lastig te vallen over een bijdrage op het moment dat de tijden economisch ook onzeker zijn. Een aantal kosten hebben we al wel gemaakt, maar door de omloop vroeg af te blazen kunnen we voorkomen dat we meer geld uitgeven ” aldus Jan van Ommen.

De Omloop der Kempen zocht nog wel naar een nieuwe datum. Maar de combinatie van een lege plek zoeken op de kalender en daar politiebegeleiding voor vinden, bleek te zwaar.

Delen