AGU Clubcompetitie Mannen

Jelle Johannink richt zich op clubcompetitie en NK


Na een superstart van zijn seizoen zit Jelle Johannink met een luxeprobleem. Hij staat zowel aan de leiding van de clubcompetitie en is de beste clubrenner in de Schwalbe Topcompetitie. En op 12 juni wordt in beide reeksen gekoerst. De Twentse renner van de Achterhoekse formatie Sensa-Kanjers voor Kanjers heeft in overleg met zijn team besloten om voor de individuele ranking en de ploegenstand in de clubcompetitie te gaan. Het NK elite-zonder-contract op de Col du VAM is een ander doel voor de renner die per 2023 uitkomt voor het continentale team van A Bloc.

De 25-jarige renner uit Denekamp ziet het ook als gebaar naar zijn ploeg, waar hij goed op zijn plek was en is. ‘’Ik heb het altijd goed naar mijn zin gehad bij Sensa-Kanjers voor Kanjers. Ze hebben een belangrijk aandeel in mijn ontwikkeling gehad. Ik heb altijd mijn kansen gekregen en ook een goed buitenlangs programma kunnen rijden. De clubcompetitie, waar we als team nu ook eerste staan, is belangrijk voor het team. Ik wil graag mijn steentje bijdragen om onze goede positie vast te houden. Het is jammer van de Schwalbe Topcompetitie, maar ik kies dus voor Roden en niet voor Limburg.’’

Johannink sloeg de vorige wedstrijd uit de topcompetitie, de ZLM Omloop der Kempen, al over. ‘’Ik had vanaf de Elfstedenrace tot en met het weekeinde van de Ronde van Overijssel en de Ton Dolmans Trofee volop gekoerst. Ik kon heel tevreden zijn. Ik merkte direct dat mijn niveau hoger lag in vergelijking met de voorgaande jaren. In 2020 heb ik niet veel gekoerst door de maatregelen tegen corona, het jaar daarop startte ik sterk, maar kreeg ik zelf corona. Dit jaar was ik direct redelijk goed in orde, maar ik had gepiekt richting de periode van Overijssel, toch wel mijn favoriete koers, waar veel bekenden langs de kant staan. De zege in de Zuiderzeeronde en de tweede plek in de Arden Challenge gaven al aan dat die vorm eraan zat te komen. In Overijssel was ik de beste clubrenner en in de Ton Dolmans Trofee greep ik een dag later met de vierde plek maar net naast het podium. Ondertussen had ook A Bloc zich gemeld. Het gaf ook rust en vertrouwen dat ik daar al vroeg had getekend. Maar eerst maak ik het jaar af voor Sensa-Kanjers voor Kanjers.’’

 

Zelf heeft hij ook het Nederlands kampioenschap op de VAM-berg rood omcirkeld in zijn koersagenda staan. ‘’Vorig jaar kon ik daar al goed volgen ondanks dat ik geen supervoorbereiding had gehad wegens corona. Als ik de komende weken kan toeleven naar dat laatste weekend van juni dan wil ik daar echt voor de titel gaan. Het parcours ligt me en ik denk dat ik daar goed voor de dag moet kunnen komen. Ik ga er in ieder geval alles aan doen.’’  Hij zegt dat zijn sterke start van het seizoen te maken heeft met het weer wat ouder en sterker zijn. ‘’Maar ik heb ook een betere balans gevonden tussen inspanning en rust. Al is stilzitten niets voor mij. Ik sta op het punt om af te reizen naar een etappekoers in Polen. Maar heb ook een melkveebedrijf met mijn oom samen. De week voordat ik ga, doe ik wat extra werk op de boerderij, wat hem werk scheelt. De week daarna pak ik het werk op wat is blijven liggen. Ik vind het een prachtige combinatie van twee passies. Lekker bezig zijn met je handen en verder op de fiets werk verzetten om beter te worden. Ik ben heel blij dat het leidde tot een contract bij A Bloc. Verder kijk ik nog niet. Het heeft weinig zin om nu al over profambities te praten. Dat is maar zo weinig jongens gegeven. Maar als het op mijn pad komt, zou dat natuurlijk mooi zijn.’’

Tekst: Roy Schriemer/CyclingOnline.nl

Delen