algemeen

(Inter)clubcompetitie voor vrouwen in seizoen 2022


Er komt in 2022 een extra competitie voor vrouwen naast de KNWU Topcompetitie en de Women Cycling Series. Deze (Inter)clubcompetitie  is opgezet in combinatie met Making the Differince en vindt plaats op clubparcoursen. Doel van de nieuwe reeks is beginnende wielrensters te leren om in teamverband te rijden. 

Deze competitie staat open voor elite-, beloften-, junioren-, amateurs- en sportklasse-vrouwen. Omdat de insteek is dat de competitie laagdrempelig is, staan de wedstrijden niet open voor vrouwen met een UCI-contract. Het is juist de bedoeling om na het rijden van de wedstrijden eventueel door te kunnen stromen naar de Women Cycling Series en uiteindelijk misschien wel de KNWU Topcompetitie.

Het wedstrijdprogramma is als volgt:

26-03-Ahoy
07-05 Amersfoort
05-06 Spaarnwoude (100 + km)
16-07 Omloop Krimpen aan den IJssel & Tijdrit
26 t/m 28 -08 Driedaagse (Gouda, Dordrecht en Leiden)
17-09 Tom Domoulin Bikepark

Er wordt gereden in ploegverband met per ploeg 6 rensters. De ploegen schrijven zich in 1 keer in voor de gehele wedstrijdcyclus, maar kunnen per wedstrijd andere rensters opstellen. Er mag een combinatieploeg van elite en juniordames worden ingeschreven.

De inschrijving voor deze competitie kan in teamverband via Peter de Vries Peter@makingthedifference.cc.

Er worden maximaal vijftien ploegen toegelaten. Daarnaast zijn er per wedstrijd maximaal tien wildcards beschikbaar voor individuele rensters, die niet zijn aangesloten bij een ingeschreven ploeg/vereniging. Het maximaal aantal deelnemers per wedstrijd is honderd.

Ploegen moeten zich uiterlijk 1 maart 2022 hebben ingeschreven. Na de inschrijving volgt per mail de bevestiging.

Delen