AGU Clubcompetitie Mannen

IJsselstrekers bekronen sterke vorm met rood-wit-blauw


Marien Bogerd  werd woensdag in Ede Nederlands kampioen tijdrijden geworden bij de elite-zonder-contract. Voor Allinq-Krush-De IJsselstreek de tweede clubtitel in vier dagen, Robin Löwik won zondag in Dongen deze titel in de wegwedstrijd. De twee nieuwe kampioenen waren de afgelopen weken smaakmakers in de Nederlandse Loterij Clubcompetitie.

Voor Bogerd was de winst in Ede een droom die uitkomt. “Ik heb de afgelopen periode veel geïnvesteerd in mijn tijdritten. Door te investeren in materiaal en ook door het doen van aerodynamica testen. Gewoon omdat ik het gevoel had dat er meer in moest zitten. De generale repetitie – de tijdrit van vorige week in Emmen – vorige week verliep niet goed en daar baalde ik van. Maar vandaag reed ik de tijdrit van mijn leven, precies op het goede moment. Ik ben heel blij dat dit mij het rood-wit-blauw oplevert. Overigens had mijn coach Guido Vroemen mijn tijd op bijna de seconde voorspeld.”

De andere kampioen van Allinq-Krush-De IJsselstreek – Robin Löwik – had de afgelopen weken al indruk gemaakt met zijn eindzege in het Wielerweekend Roden en in de tijdrit van Emmen was hij  tweede voor onder anderen Dion Beukeboom en Nils Eekhoff. “Ik wist dat de vorm er was en had ook het winnende scenario wel in mijn hoofd. De bedoeling was solo te gaan, alleen kreeg ik eerst Knol mee. Die wilde ik kwijt, omdat ik dan beter mijn eigen tempo kon rijden. Ik wist dat de afstand – nog goed tien kilometer – moest lukken alleen. Als ik mijn wattages van Emmen zou halen, dan zouden ze het moeilijk krijgen mij terug te halen. Heel mooi om zo kampioen te worden. Als je dan bedenkt dat ik deze winter nog aan stoppen dacht… Ik blijk een laatbloeier te zijn. Hopelijk leiden mijn resultaten van de afgelopen week en deze trui ertoe dat ik een continentale ploeg vind.”

Waar Löwik zondag direct zijn ambities uitsprak om een continentaal team te zoeken, blijft de 25-jarige Bogerd de club trouw. “Ik wil mezelf blijven verbeteren, maar zit hiervoor prima op mijn plek bij deze vereniging. Ik heb gewoon een fulltime baan als materiaalplanner en moet mijn baas dankbaar zijn dat ik zoveel woensdagen heb mogen trainen om dit resultaat te behalen. En dat ik niet op zondag koers, speelt ook een rol in die afweging.”

Delen