AGU Clubcompetitie Mannen

IJsselstreek zonder druk van start in thuisklassieker


Hoewel de formatie van Allinq-Krush-De IJsselstreek momenteel tweedes staat in de tussenstand van de Nederlandse Loterij Clubcompetitie en men vorig jaar met Robin Lowik op het podium stond in de thuisklassieker, gaat de formatie volgens ploegleider Marc Zonnebelt zonder druk van start in de Parel van de Veluwe woensdag.

“Natuurlijk willen we graag presteren in de thuisronde. Maar de afgelopen jaren bleek het eigenlijk averechts te werken om met hooggespannen verwachtingen van start te gaan in thuiswedstrijden als de Parel van de Veluwe en tegenwoordig ook de Zuiderzeeronde. We hebben daarom dit jaar gekozen voor een ploeg met renners uit de eigen regio, jongens die gemotiveerd zijn, maar het ook waarderen een kans te krijgen in deze wedstrijd. Op voorhand eisen we geen zege of podiumplek, maar gewoon inzet .We staan er momenteel geweldig goed voor in de tussenstand van de Nederlandse Loterij Clubcompetitie en hebben daardoor geen druk dat we als team elke wedstrijd maximaal moeten scoren. Het zou mooi zijn als één van onze renners zich kan laten zien voor het thuispubliek, maar ik druk ze vooral op het hart om te genieten van het koersen in de eigen regio. Wat er dan uitrolt, zien we later wel” zegt Zonnebelt over de tactiek. Hij stelt met Arjan Arentsen een echte thuisrenner op, want hij komt uit start- en finishplaats Harderwijk. Ook Gino Vierhouten (Hulshorst), Marien Bogerd (Kootwijk) en Maarten Vierhout (Nunspeet) zijn renners die de route op hun duimpje kennen.

Het was nog lang onzeker of de Parel van de Veluwe doorgang kon vinden. Uiteindelijk werd dankzij een samenwerking met Wim Jansen (Jansen Event-Sportmanagement) de mannenwedstrijd gered. Wel werden er enkele aanpassingen gedaan. De belangrijkste is dat de finish op de Boulevard in Harderwijk is, waar vroeger de internationale veldrit werd georganiseerd. Vanwege die locatie – en de verkeersdrukte – is het niet mogelijk om nog plaatselijke lussen te rijden, dus wordt er vanuit Hierden (de vroegere woonplaats van Theo Bos) koers gezet richting Harderwijk om daar direct te finishen. De start is net als eerdere jaren voorzien bij Bouw & Infra Park Harderwijk aan de rand van de gemeente. Het startschot valt daar om 15 uur voor 160 kilometer koers. De aankomst wordt omstreeks 19 uur verwacht. Ramon van Bokhoven (De Jonge Renner) is leider in de Nederlandse Loterij Clubcompetitie en is ook in het bezit van het Natusport-tricot voor de beste jongere.

 

Delen