AGU Clubcompetitie Mannen

IJsselstreek wil na sterke opening ook eindzege clubcompetitie


Wie je het vraagt bij Allinq-Krush-IJsselstreek, men roept er een koor dat men de finale wil winnen om zo de stap richting het continentale niveau kleur te geven. Arne Peters vindt als hoogst geplaatste starter in Limburg dat doel boven de individuele eindzege gaan. Leider Marien Bogerd – die niet op zondag koerst – rijdt immer niet. “We gaan als team voor de eindzege bij de ploegen, maar natuurlijk wil ik wel een mooi resultaat neerzetten.’’

Zaterdag krijgen de deelnemers aan de finalewedstrijd een proloog over drie kilometer voorgeschoteld. Die wordt verreden op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. Dat is ook de locatie voor het tweede onderdeel, een criterium over 45 kilometer. Die wordt in twee blokken verreden. Die blokken beginnen om 15.00 en 16.30 uur. Om 17.45 uur is de huldiging voorzien.

Op zondag staat dan een klassieker van 156 kilometer op het programma op het glooiende terrein op en rond Watersley. Start om 12 uur, om 16 uur is de finish. Daar worden drie grote lussen en zeven kleinere omlopen verreden. Voor de puntentelling verwijzen we je door naar de gegevens onderaan dit bericht.

Arne Peters denkt met zijn team de koppositie in de clubcompetitie met succes te kunnen verdedigen. ‘’We hebben een aantal sterke troeven voor alle onderdelen in huis. Ik denk zelf in het criterium wel hoge ogen te kunnen gooien, met prologen heb ik weinig ervaring. De klassieker is dan weer op het lijf geschreven van mijn ploeggenoot Robin Lowik. Voorop staat het ploegenklassement, het is immers een clubcompetitie. We gaan als team dan ook voor de eindzege bij de ploegen, maar natuurlijk wil ik wel een mooi resultaat neerzetten. Het is al zeker dat we volgend jaar als continental team aan de slag gaan en dat ik ook tot die renners ga behoren, maar bij ons leeft wel allemaal dat we het graag in stijl willen afsluiten. Dus eindwinnaar worden en zo hoog mogelijk eindigen op de onderdelen, ook daar gaan we voor de winst. We zullen ook moeten presteren, want het klassement van aankomend weekeinde is belangrijk, omdat we natuurlijk maar één wedstrijd hebben gehad met de Zuiderzeeronde. Dat is op zich natuurlijk al jammer, maar houdt de spanning er nu ook in.’’

Lukt het de ploeg van Marc Zonnebelt om af te sluiten met de winst dan treedt men in de voetsporen van de vorige eindwinnaar VolkerWessels. Die ploeg is inmiddels alleen continentaal, de clubformatie Reggeborgh werd opgeheven. Bij de IJsselstreek is dat niet de bedoeling. Men wil – los van de continentale formatie – wel met de Veluwse vereniging in de clubcompetitie actief blijven. Maar dan als opleidingsploeg.

Zaterdag 25 september Tom Dumoulin Bike Park

11.00-13.30 proloog 3 km

15.00-16.15 Criterium 1 45 km

16.30-17.45 Criterium 2 45 km

17.45 uur huldiging

 

Zondag 26 september Watersley

12.00-16.00 Start Omloop Watersley 156 km

16.00 Huldiging

Zaterdag: Proloog en 2 x een criterium (2 x 3 renners),
Zondag: Klassieker.

Algemeen, klassementen
1. Het ploegen eindklassement wordt niet meer opgemaakt op tijd maar op punten. Voor ieder onderdeel wordt een klassement gemaakt op punten. De punten van de drie onderdelen worden bij elkaar opgeteld en op deze totaalscore wordt het eindklassement opgemaakt. Zie hieronder.
2. Individueel klassement op tijd van alleen de klassieker. Puntentelling is zoals gewoonlijk bij een klassieker.

Ploegenklassement bestaat uit alle scores behaald uit de 3 onderdelen:
a. Proloog, alle renners kunnen deze rijden. Klassement wordt bepaald op tijden van de eerste 3 renners bij elkaar opgeteld. Hieruit komt een score, 1 t/m 26 (bij 26 ploegen)
Beste krijgt 1 punt, 2e 2 punten, 3e 3 punten etc….

b. 2 x een criterium, (lengte 15 ronden van 3 km).
Iedere ploeg kan max. 3 renners per criterium opstellen. Een renner kan niet in beide criteriums worden opgesteld.
De uitslag van de eerste 2 renners per criterium worden bij elkaar opgeteld.
Over de twee criteriums wordt er een score over 2 x 2 beste renners een klassement per ploeg opgemaakt.

Voorbeelden.
Ploeg a heeft renners in de uitslag in het eerste criterium met klassering; 5, 12, 18
In de 2e criterium 8, 20 en 40.

Dan is zijn puntentotaal 5 + 12 + 8 + 20 = 45. Op basis van dit puntentotaal kan een totaalklassement per ploeg opgesteld worden. Bij een gelijke score geldt de score van de beste renner in criterium 1 en criterium 2. In dit geval 5 en 8 = 13.
Indien dan nog gelijk, worden de uitslagen van de overige renners erbij gehaald, indien dan nog gelijk worden de punten gedeeld. Zover zal het niet komen.

Bij een ploeg die slechts 1 renner in een criterium opstelt (of een renner niet geklasseerd is in de uitslag), wordt de ploeg een fictieve 2e renner met een score van 75 toegekend.
Voorbeeld. Ploeg b heeft in criterium 1, 2 renners met uitslagen 5 en 18
En in tweede criterium 1 renner opgesteld (of 1 renner geklasseerd is in de uitslag), deze eindigt als 14e. De score is dan 5+18+14+75= 112

Op basis hiervan komt een score, 1 t/m 26 (bij 26 ploegen). Zie ook proloog.

c. Klassieker, gezamenlijke tijd van de eerste 3 renners. Zoals gewoon bij een CC klassieker.
Hieruit komt een score, 1 t/m 26 (bij 26 ploegen). Zie ook proloog.

De ploeg met het laagst aantal punten heeft het finale weekend gewonnen, bij een gelijke stand is de uitslag van de klassieker doorslaggevend.

Eindklassement clubcompetitie 2021:
• Ploegen/clubs: Weging finaleweekend t.o.v. eerdere gereden cc klassieker (Zuiderzee), is dat de finale voor 2 telt. Dus het eindklassement van de clubcompetitie 2021 bestaat dan helaas uit 2 onderdelen, namelijk Zuiderzee (telt 1x) en Finale weekend (telt voor 2).
• Individueel: Voor de twee individuele klassementen gelden beide klassiekers even zwaar. Bij een gelijke stand geldt de uitslag van de laatste klassieker.

Tussenstand clubcompetitie:

1 Allinq-Krush-IJsselstreek CT 30
2 T.W.C. Tempo Hoppenbrouwers-VIRO 28
3 W.V. De Jonge Renner 26
4 Dutch Food Valley Cycling Team 24
5 John Deere Cyling Team – NWVG 22
6 Mooi Jong Cycling Team H.S.K. Trias 20
7 Amsterdam Racing Academy WPGA 19
8 West-Frisia 18
9 Willebrord Wil Vooruit 17
10 AW GROEP – SwABo CYCLINGTEAM 16
11 Westland Wil Vooruit – Renewi 15
12 OWC & AWV De Zwaluwen 14
13 BHST Cycling Team 13
14 Sensa-Kanjers voor Kanjers CT 12
15 WV de Kannibaal 11
16 UWTC De Volharding 10
17 Regioteam Noord-Holland 9
18 Wieler Combinatie Friesland (WCF) 8
19 Cyclingteam Achterhoek 7
20 TWC Maaslandster Zuid-Limburg 6
21 Team Wasp 0
21 ZRTC Theo Middelkamp 0
21 Rabo-Plieger-Jan van Arckel 0
21 WSV de Peddelaars 0
21 BKT-Team 0
21 Coers Cycling Club 0

TECHNISCHE GIDS

Delen