AGU Clubcompetitie Mannen

IJsselstreek gaat voor het hoogst haalbare in 2020


Allinq-Krush-De IJsselstreek kende vorig jaar een imponerend seizoen met klinkende zeges in de ploegentijdritten in de Nederlandse Loterij Clubcompetitie en twee nationale titels bij de elite-zonder-contract voor Robin Löwik (wegwedstrijd) en Marien Bogerd (tijdrit). De ploeg wist de sterkste renners te behouden en strikte met Jarno Gmelich Meijling en Mitchel Mulhern ervaren rensters met een continentale achtergrond. Reden te meer voor ploegleider Marc Zonnebelt om de lat nog hoger te leggen in 2020.

“We willen dit jaar de Nederlandse Loterij Clubcompetitie winnen” klinkt het ambitieus vanuit Harderwijk, waar vandaag de selectie voor komend jaar werd gepresenteerd. Vorig jaar leverde de formatie van Zonnebelt strijd tot het allerlaatst om die eindzege, die uiteindelijk naar favoriet VolkerWessels-Merckx ging. Die ploeg stroomde door naar continentaal niveau, waarmee de Veluwse vereniging zich inderdaad een kandidaat-winnaar mag wanen. “We werden vorig jaar een aantal keren afgetroefd door meer ervaren renners en daarom ben ik blij dat we met Gmelich Meijling en Mulhern twee ervaren krachten tot onze beschikking hebben die onze renners in de koers kunnen aansturen. Verder hebben renners als Robin Löwik en Marien Bogerd weer een stap gezet in hun ontwikkeling vorig jaar. Ik denk dat beide renners voor de nationale tijdrittitel kunnen strijden aankomend jaar.” De ploeg behield ook renners als Jasper Schouten, Dennis Arentsen, Gerco Pastoor, Rik Wielink en Gino Vierhouten, die vorig jaar belangrijk waren voor de punten.

Meer doelen

Maar het is niet alleen de Nederlandse Loterij Clubcompetitie die hoog op de verlanglijst staat van Zonnebelt en zijn renners. “De ploegentijdrit in de topcompetitie is een doel voor ons, want we hebben vorig jaar laten zien dat we op dit onderdeel bijzonder sterk voor de dag kwamen. Top 5 bij de ploegentijdrit in Olympia’s Tour is ook een streven voor ons. En we zouden graag een klassieker winnen, dat kan in de Nederlandse Loterij clubcompetitie zijn, maar ook een vrije klassieker. Ik denk dat we de kwaliteit in huis hebben om het een keer af te maken, waar dat vorig jaar niet lukte. We wonnen wel met Robin Löwik het wielerweekend Roden, maar dat was op basis van de ploegentijdrit. Marien Bogerd stond op het podium van de Parel van de Veluwe en met een beetje meer geluk en ervaring kan er voor hem ook een zege inzitten dit jaar. Hij heeft in de criteriums laten zien dat hij winnen kan.” De ploeg wil zich zaterdag in de Craft Ster van Zwolle al tonen, maar ook de door de IJsselstreek mede georganiseerde Zuiderzeeronde en de Ronde van Overijssel staan hoog op de verlanglijst van Zonnebelt en zijn team.

Foto: © Sportfoto

Delen