AGU Clubcompetitie Mannen

Geen klassementen opgemaakt van Nederlandse Loterij Clubcompetitie 2020


De Stichting Clubcompetitie hoopt zoveel mogelijk van de geplande wedstrijden van de Nederlandse Loterij Clubcompetitie te laten verrijden in het restant van het jaar. Samen met de KNWU is besloten de maximale inspanning te leveren om te zoeken naar een nieuwe datum voor de wedstrijden, waarvan de organisatoren hebben aangegeven open te staan voor een nieuw wedstrijdmoment.

Wel is zeker dat de reeks met minder wedstrijden wordt verreden dan aan het begin van het jaar is voorzien. Daarom is door genoemde partijen besloten geen klassementen op te maken over de Nederlandse Loterij Clubcompetitie 2020. De vergelijking met vorige jaren – met een volwaardige competitie – gaat immers mank.

De wedstrijden worden nog altijd verreden als onderdeel van de Clubcompetitie en er wordt wel een meest strijdlustige renner uitgeroepen na elke manche. Ook wordt gekeken of we in overleg met alle partijen een promotie/degradatieregeling kunnen uitwerken met het oog op de Nederlandse Loterij Topcompetitie.

Voorwaarde is dan wel dat er nog serieus gekoerst kan worden dit jaar. Is dat niet het geval dan is het voorstel van de Stichting om de ploegen van 2020 door te schuiven naar 2021. Verder richten de Stichting Clubcompetitie en KNWU hun vizier nu al nadrukkelijk op 2021, waarbij zij een nieuwe opzet van de diverse competities nastreven.

Delen