algemeen

Finale Nederlandse Loterij Clubcompetitie in West-Friesland


Op zaterdag 14 en zondag 15 september vindt de West-Friese Wieler Tweedaagse plaats. De tweedaagse vormt in haar eerste editie direct de slotwedstrijd van de landelijke Nederlandse Loterij Clubcompetitie. Zowel voor de mannen als de vrouwen geldt deze wedstrijd als slotstuk van de reeks.

Bijprogramma
In haar eerste editie doet de West-Friese Wieler Tweedaagse op dag één Ursem aan. Een dag later komen de renners in actie op een omloop in Enkhuizen. Naast de Nederlandse Loterij Clubcompetitie wedstrijden wordt er in Ursem een ploegentijdrit voor recreantenploegen verreden. De deelnemers krijgen hetzelfde parcours als de wedstrijdploegen voorgeschoteld. Zondag in Enkhuizen komt de jeugd aan bod. Op een mooi rondje in de wijk Kadijken vindt voor de lokale jeugd een Dikke Banden Race plaats.

Organisatie
Stichting Enkhuizer Wielerstad treedt op als organisator. Het comité verzorgt ieder jaar een reeks van wedstrijden. De Oranjeronde in Enkhuizen, de trainingsomloop van de Vlietlanden en de Rabotop cross in Enkhuizen en Petten (jeugd) staan jaarlijks op het programma. Ook verzorgde het comité dit seizoen op de Houtribdijk het District kampioenschap (DK) tijdrijden. Grootste evenement van het laatste decennia is voorlopig de Clubcompetitie Ploegentijdrit op de dijk Lelystad-Enkhuizen. De organisatie slaagde erin om met goede afspraken met de provincies, gemeentes en Rijkswaterstaat om de verbindingsweg voor enkele uren volledig verkeersvrij te krijgen.

Delen