AGU Clubcompetitie Mannen

Eerst winnen in Nederlandse Loterij Clubcompetitie


VolkerWessels-Merckx maakt komend seizoen de stap naar continentaal niveau. Dat maakte men maandagavond bekend bij de teampresentatie in Nijverdal. Engels mikt in 2019 met zijn team op winst in de Nederlandse Loterij Clubcompetitie. “En we willen ook het beste clubteam in de topcompetitie worden. “

Engels liet zich van zijn zelfverzekerde kant zien op de presentatie van de Twents-Sallandse formatie in Nijverdal deze winter. “We hebben een mooi programma waarin we mikken op de top- en clubcompetitie en de Nederlandse profwedstrijden met natuurlijk de Ronde van Overijssel als belangrijkste doel. Verder rijden we veel etappekoersen als Olympia’s Tour, Fleche du Sud, de Ardenne Challenge en zo goed als zeker de Ronde van Namen. Verder hebben we nog wat aanvragen lopen, maar als we er nog één etappekoers bij krijgen, dan zijn we dik tevreden. Ik denk dat we een mooi uitgebalanceerd programma rijden.”

Uiteindelijk is het allemaal een opstap richting het continentale niveau. Engels: “We zijn er klaar voor om in 2020 de volgende stap te maken. Dat doen we stapje voor stapje, zoals we gepland hadden.  Dit jaar hebben we een kwaliteitsimpuls gekregen en maar liefst dertien nieuwe coureurs aangetrokken. Ik ga ervan uit dat een groot deel van de huidige ploeg de stap naar continentaal niveau gaat zetten. We hebben al een mooie basis staan voor de ploeg van komend jaar en doen ook qua begeleiding en programma nauwelijks onder voor een continentaal team.”

Van de formatie van 2018 zijn gebleven Gert-Jan Bosman, Chiel Schulten, Koen Paalman, Sven Nijhuis en Rochez Harbers. Nieuwkomers zijn Robin Blummel, Timo de Jong, Lennart Reijtenbagh, Nick van der Meer, Nils Wolfenbuttel, Lorenzo Harbers, Tijmen Eising Max Kroonen, Jord Baak, Nick Brabander, Niels van Eekeren, Ruben Buitendijk en Peter Schulting. Vertrokken zijn onder anderen Jelle Bootsveld (Metec-TKH), Jelle Wolsink (Vlasman) en Jeff Vermeulen (gestopt).

Delen