AGU Clubcompetitie Mannen

Dutch Food Valley CT (g)roeit tegen stroom in


Bij de presentatie van het Dutch Food Valley Cycling Team kon René Bastiaansen als ploegleider van deze formatie trots vooruit blikken op het nieuwe seizoen. Als voorzitter van de stichting clubcompetitie maakte hij een meer sombere balans op.

Bastiaansen zegt met zijn team tegen de stroom in te roeien in een tijd waarin clubs verdwijnen. “Eén van de problemen van dit moment is dat de grotere clubs de renners van andere clubs opslokken, waardoor we dit jaar in de clubcompetitie twee of misschien drie teams moeten missen. Ik denk dat wij met het Dutch Food Valley Cycling Team laten zien hoe het ook kan. Bij ons moeten renners lid zijn van hun eigen vereniging Axa Valleirenners (Veenendaal), JvR-De Batauwers (Tiel), R&TC Groenewoud (Nijmegen). RETO Arnhem (Arnhem) em W.V. Ede (Ede) , maar bieden wij als team deze coureurs de gelegenheid om een mooi programma te rijden. Een programma waar de afzonderlijke verenigingen niet toe in staat zijn.”

Op de agenda van de ploeg staan dit jaar de Nederlandse Loterij Clubcompetitie, vrije klassiekers, Oympia’s Tour, de Arden Challenge, 10 klassiekers in België, de Midden Brabant Poort Omloop, omlopen in Nederland, België en Duitsland , een vijfdaagse etappekoers in Polen (UCI-2.2), een Wielerweekend in Zweden en dankzij wildcards wedstrijden in de Nederlandse Loterij Topcompetitie.  Bastiaansen noemt het programma als één van de sterke punten van de ploeg.  Behalve de genoemde verenigingen mogen ook studenten uit de Food Valley, wielrenners met een vluchtelingenstatus in dit gebied en enkele buitenlandse talenten zich aansluiten bij het team. Bastiaansen: “Twee jaar geleden hebben we een mooie stap gemaakt als team, vorig jaar hebben we die positie kunnen consolideren, maar we hopen de sprong naar de top van het clubwielrennen in 2020 definitief te maken.”

Delen