AGU Clubcompetitie Mannen

DRC De Mol start tegen stroom in met eigen team


Na een aantal mindere jaren is DRC de Mol volgend jaar weer terug met een eigen elite/beloften-selectie en bijbehorend programma. De club dankt WASP voor de afgelopen 2 jaar en de prettige samenwerking.

”Als wielervereniging zien wij onze taak nog steeds hetzelfde als veertig jaar geleden. Toen we de toch wel moeilijke keuze moesten maken voor een duur parcours en clubhuis. Achteraf zijn we onze vorige bestuurders dankbaar voor hun toenmalige visie en gedrevenheid om dit te realiseren, nog steeds vormen het parcours en clubhuis de belangrijkste basis voor onze club. Volgend jaar zetten we daarin een volgende stap als er naast ons parcours in natuurgebied “de Hollandse Biesbosch” een 5-7 kilometer lange professionele MTB baan wordt aangelegd. Wij willen een wielervereniging zijn voor alle leden en dat betekent ook dat je alle leden wat moet kunnen bieden en je jeugd het perspectief moet geven om binnen de club je zelf te kunnen ontwikkelen. Uiteraard zijn we niet naïef en zien we collega clubs ontwikkelen richting meer “Fun” en “alleen maar trainen” clubs, de tussenvorm tussen toeren en racen” zo klinkt het in een bericht van de club.

”Het is goed dat clubs die keuze maken, maar wij denken dat we in het breedtesport landschap in Nederland ook een sterke behoefte hebben aan clubs die met jeugd, nieuwelingen, junioren, amateurs, sportklasse, veteranen, beloften en elite renners (m/v) blijven werken aan het ontwikkelen en opleiden van talenten. Dit betekent veel maatwerk en activiteiten voor elke categorie maar vooral daarbij het plezier vooropstellen. Uiteraard zien ook wij de ontwikkeling bij de Elite/belofte clubs als zeer zorgwekkend, steeds minder clubs die nog zelfstandig aan wedstrijden kunnen meedoen en moeten samenwerken.(….) Overigens is dit geen kritiek op samenwerkingen of andere clubs. Integendeel, je kan vaak niet anders, maar wij geloven dat met de juiste motivatie het nog steeds mogelijk is en hopen met dit verhaal andere clubs te inspireren om niet achter over te leunen, maar voldoende prioriteit te geven aan dit probleem. Al kost het zeker veel tijd en veel vrijwilligers wat in deze dagen ook niet echt makkelijk is. Met onze huidige toppers zoals Lucas Janssen (BEAT) en wereldkampioen Lucinda Brand (Baloise-TREK) als sprekende voorbeelden van dit beleid. Beiden als sinds de jongste jeugd lid en nog steeds actief waar we zeer trots op zijn, net zoals op al onze leden en ex-leden overigens! Tegen de stroom in gaan wij toch weer met een eigen ploeg de weg op in 2022 en gaan we weer langzaam bouwen aan een degelijk clubteam waardoor we de jeugd binnen de club kunnen houden in de toekomst! Het bewijs is dus ook geleverd dat het kan, want binnen drie maanden hebben we weer een eigen team staan van twaalf Elite/beloften + dri amateurs die zeer gemotiveerd zijn. De clubcompetitie is al ingeschreven! #grayisthefuture.”

 

Delen