AGU Clubcompetitie Mannen

‘Dorpenomloop Drenthe verrijking clubcompetitie’


De Dorpenomloop van Drenthe keert in 2021 terug op de wielerkalender als clubcompetitiewedstrijd en wel op 22 mei.  Het is voor het eerst in de recente geschiedenis dat de Drentse eendagswedstrijd tot de clubcompetitie behoort, de vorige edities – gewonnen door Johim Ariesen, Dion Beukeboom en Coen Vermeltfoort – stonden open voor de continentale wielerteams. De wedstrijd is aan de 48e editie toe en werd in 1962 het eerst verreden en toen gewonnen door de latere wereldkampioen bij de profs Harm Ottenbros.

René Bastiaansen is als voorzitter van de Stichting Clubcompetitie blij met de nieuwe aanwinst. “Een aantal wedstrijden neemt een pauze als gevolg van de coronacrisis en daarom is er behoefte aan nieuwe organisaties. De Dorpenomloop van Drenthe is een verrijking voor de clubcompetitie. Het is een zware wedstrijd over Drentse keien waarin de beste renners boven zullen drijven. Voor de organisatie is het een voordeel dat men verzekerd is van een sterk en omvangrijk deelnemersveld.”

De organisatie van de wedstrijd met start en finish in Assen is in handen van Stichting Wielerevenementen Groningen, ook verantwoordelijk voor onder meer de Ronde van Groningen. Thijs Rondhuis  is nauw verweven met ook deze Drentse wedstrijd. Hij is blij met de nieuwe status. “We denken dat de clubcompetitie – met het wegvallen van de Omloop van de Veenkoloniën – nog een noordelijke wedstrijd gebruiken kan en dat de Dorpenomloop een mooie aanvulling is op de kalender. Het is een wedstrijd met aanzien en er zal zeker om de zege fel gestreden worden door de beste wielerclubs van ons land.”

Delen