AGU Clubcompetitie Mannen

Dorpenomloop Drenthe en Omloop Staverden gaan niet door


De organisatie van de Dorpenomloop Drenthe laat weten dat hun klassieker niet doorgaat dit jaar.
Er is onvoldoende politiebegeleiding om de eendagswedstrijd zoals gepland op zaterdag 4 september door te laten gaan. Ook een alternatieve route kreeg geen groen licht van de politie. De wedstrijd met start en finish -die vorig jaar door coronamaatregelen sneuvelde – zou deel hebben uitgemaakt van de KNWU Clubcompetitie. De laatste editie in 2019 – toen als vrije klassieker – werd gewonnen door Coen Vermeltfoort.

Ook de Omloop van Staverden gaat een week later – 11 september – niet door. Een foute aanvraag bij een verkeerd politiedistrict is de directe  aanleiding.  Het duurde even voordat de fout ontdekt werd en toen was het leed niet meer te overzien. ‘’Voor een alternatief verkeersplan was het tijdspad te kort. Na heel intensief overleg met de KNWU, de politie en de gemeente Ermelo hebben we een spijtig besluit moeten nemen. We laten het nu even los. Maar deze herfst pakken we het weer op. Met als doel een Mooie Omloop van Staverden’

René Bastiaansen noemt het als voorzitter van de Stichting Clubcompetitie teleurstellend dat de wedstrijdreeks zo getroffen wordt. ”Is het geen corona, dan zit de politie-inzet ons dwars. Ik vind het een teleurstellend gegeven dat er zo weinig wedstrijden over blijven voor clubteams in Nederland. We gaan in gesprek met de KNWU hierover en denken ook over acties na. We kunnen dit niet accepteren.”

Delen