Nieuws

Volgende wedstrijd

Toekomstcup

De Districtscompetitie was in 2022 een doorslaand succes. Met de nieuwe afdelingen dekte de naam de lading niet meer, vandaar dat dit nu de Toekomstcup is geworden. Maar het idee blijft hetzelfde.

Voor de junioren en nieuwelingen (m/v) is er op de weg, naast het bestaande aanbod een ccompetitie met wedstrijden door heel Nederland, bedoeld om hun klim-, sprint-, en tijdritkwaliteiten te ontwikkelen. Wie over de hele linie van voren mee kan doen, zet zich daarmee op de kaart bij continentale teams en verenigingen. Maar leert ook waar nog in geïnvesteerd mag worden of welke specialiteit verder ontwikkeld mag worden als pluspunt. De reeks bevat onder meer drie tweedaagsen, twee klimwedstrijden in Limburg en een klimtijdrit op de Col du VAM.

De Toekomstcup voor junioren en nieuwelingen (m/v) heeft daarmee een uitdagend en gevarieerd karakter. Het is de bedoeling er een echte strijd tussen de verschillende districten van te maken met de eindwinst of gewoon een hoge klassering als inzet. En zal nauwlettend gevolgd worden door scouts van teams en talentcoaches.

Kalender
12/03: Individuele tijdrit Peddelaars
02/04: Berg en Terblijt
13/05: Simpelveld
17-18/06: Col du VAM
22-23/06: Hoogeland
10/09: Finale Noord-Holland

Teams
District Limburg
District Midden
District Noord
District Noord-Holland
District Oost
District Zuid-Holland
District Zuid-Oost
District Zuid-West

´╗┐