Nieuws

Volgende wedstrijd

Districtscompetitie NWL-JUN

Per 2022 kent de KNWU ook een districtscompetitie voor junioren en nieuwelingen. Naast individuele klassementen worden ook standen per district bekend gemaakt. Samen met je regiogenoten strijd je voor een zo hoog mogelijke klassering.

Voor de junioren en nieuwelingen (m/v) is er op de weg, naast het bestaande aanbod een districtscompetitie met wedstrijden door heel Nederland, bedoeld om hun klim-, sprint-, en tijdritkwaliteiten te ontwikkelen. Wie over de hele linie van voren mee kan doen, zet zich daarmee op de kaart bij continentale teams en verenigingen. Maar leert ook waar nog in geïnvesteerd mag worden of welke specialiteit verder ontwikkeld mag worden als pluspunt. De reeks bevat onder meer drie tweedaagsen, twee klimwedstrijden in Limburg en een klimtijdrit op de Col du VAM.

De districtscompetitie voor junioren en nieuwelingen (m/v) heeft daarmee een uitdagend en gevarieerd karakter. Het is de bedoeling er een echte strijd tussen de verschillende districten van te maken met de eindwinst of gewoon een hoge klassering als inzet. En zal nauwlettend gevolgd worden door scouts van teams en talentcoaches.

Kalender
12-13/03 Achterhoek Cup
01/05 Ploegentijdrit
07-08/05 Col du VAM tweedaagse
21/08 Bergomloop Berg en Terblijt
28/08 Omloop van Simpelveld
17-18/09 Hoogeland Tweedaagse

Teams
District Limburg
District Midden
District Noord
District Noord-Holland
District Oost
District Zuid-Holland
District Zuid-Oost
District Zuid-West

´╗┐