AGU Clubcompetitie Mannen

Dekker, Blummel en VolkerWessels-Merckx winnaars finaleweekend


Sjors Dekker heeft de slotomloop van de finale van de Nederlandse Loterij Clubcompetitie gewonnen. De renner van John Deere-NWVG reed weg uit een kopgroep van twaalf en hield stand in Enkhuizen. Ploeggenoot Bjorn Bakker werd tweede,  Victor Broex van Groot-Amsterdam derde.

In de groep ook Ramon van Bokhoven die de Nederlandse Loterij Clubcompetitie won.

VIDEO-SAMENVATTING FINALEWEEKEND

VIDEO-INTERVIEW RAMON VAN BOKHOVEN

FOTO’S SPORTFOTO

VIDEO-INTERVIEW MAX KROONEN (VWM)

VolkerWessels-Merckx miste in de ultieme ontsnapping de slag enigszins want men had alleen Timo de Jong van voren mee in deze groep. John Deere-NWVG wist Sjors Dekker en Bjorn Bakker van voren, terwijl Allinq-Krush-De IJsselstreek Maarten Vierhout en Alain Broos mee had. Ook Huub Deelstra (Kanjers voor Kanjers), Ramon van Bokhoven (DJR), Victor Broekx (WPGA), Antonie van Noppen (Jan van Arckel), Sjors Handgraaf (Swabo), Benjamin Sydlik (Tempo-Hoppenbrouwers) en Daniel Elzinga (Team Friesland) waren voorin vertegenwoordigd.

Terwijl onder impuls van VolkerWessels-Merckx de voorsprong van de kopgroep in de slotronde nog flink slonk, reed Dekker weg bij zijn medevluchters en wist solo aan te komen. Zoals op de finishfoto te zien is, was de concurrentie niet ver, maar won de Noord-Hollander wel afgetekend. Dankzij zijn sterke optreden in de twee omlopen schoof Dekker naar de derde plaats in het klassement van het finaleweekeinde. De eindzege daarin ging naar Robin Blummel van VolkerWessels-Merckx, Ramon van Bokhoven werd in dat klassement tweede. Voor Dekker was de dagwinst een mooie revanche op de tweede stek van de omloop op zaterdag. “Toen kwam ik niet goed uit in de sprint en moest ik van te ver aangaan, nu kon ik de anderen verrassen met een aanval en hield ik het wel. Het is een mooie overwinning in de streek waar ik opgroeide, misschien wel één van mijn mooiste zeges ooit.”

De Nederlandse Loterij Clubcompetitie kende twee overduidelijke winnaars na afloop van het finaleweekeinde: VolkerWessels-Merckx won de ploegenstand, Ramon van Bokhoven (De Jonge Renner) schreef het eind- en jongerenklassement op zijn naamEn kreeg de door respectievelijk door Nederlandse Loterij en Natusport gesponsorde eindtruien om zijn schouders.

Van Bokhoven leidde voor aanvang van de finale al wel in het Natusport Jongerenklassement, maar wist de leiding in het algemeen klassement in het bezit van André Luijk (Smart-WV Eemland). Met name in de twee omlopen – zaterdag in Ursem en zondag in Enkhuizen – maakte de Brabander echter de beste indruk. Hij was twee keer mee, waar Luijk net zo vaak de slag miste. “Ik wist al dat ik goede papieren had na zaterdag, toen was de situatie al in mijn voordeel. Ik kon zowel in een kopgroep als in het peloton winnen. Maar als je dan nog een keer weet weg te komen, dan weet je dat de eindzege binnen is. Ik ben heel blij met deze prijs. Ik wil graag een stap hogerop naar continentaal niveau en hoop me zo op de kaart gezet te hebben. De eindzege dank ik aan mijn constante presteren, dat was bij de junioren al mijn wapen. In 2018 was ik door ziekte niet in mijn beste doen, maar dit jaar heb ik me weer laten zien.”

Bij VolkerWessels-Merckx was er na afloop blijdschap en opluchting te bespeuren. “Het was natuurlijk niet goed dat we maar met één man mee zaten, waar de concurrentie twee renners van voren had. Maar na zaterdag hadden we wat marge en was het zaak om het verschil met de koppositie zo klein mogelijk te houden” aldus Max Kroonen, die voor de ploeg dit jaar de Parel van de Veluwe won. “Toch denk ik dat de zege over het hele seizoen terecht is. We maken met dit team een stap naar het continentale niveau. Dat geldt ook voor mij. Ik heb daar zin in.”

Delen