AGU Clubcompetitie Mannen

Deelnemende teams KNWU Clubcompetitie 2021 bekend


De KNWU Clubcompetitie gaat in 2021 met 25 teams van start, zo blijkt na het sluiten van de inschrijving. Daarbij valt op dat meerdere clubteams een combinatie zijn aangegaan. Het geeft ook ruimte om weer met zes in plaats van vijf renners per ploeg de wedstrijden in te gaan. Verder is bekend geworden dat de promotie/degradatieregeling met de topcompetitie is komen te vervallen.

Nadat er in 2020 geen enkele wedstrijd doorgang kon vinden als gevolg van het coronavirus, hopen de beste clubs van Nederland weer de onderlinge strijd aan te kunnen gaan in een mooie mix van wedstrijden. Wel werd de reeks geconfronteerd met de verplaatsing van de openingswedstrijd: de Zuiderzeeronde. Die kan niet op 13 maart plaatsvinden, maar er wordt in overleg met de KNWU gezocht naar een nieuwe datum.

In vergelijking met 2020 zijn twee teams weggevallen: De Adelaar en De Stormvogels. Ook heeft een aantal clubs besloten samen op te trekken om zo kwalitatief en kwantitatief beter tot hun recht te komen. Het gaat om de combinaties BKT (Bergklimmers, Kempen en TML Dommelstreek), BHST (Buitenlust, Schijndel, TWC Pijnenburg en Het Snelle Wiel) en Groot-Friesland*. René Bastiaansen maakt als voorzitter van de Stichting Clubcompetitie een tevreden balans op. “We juichen het ontstaan van de combinatieteams van harte toe. We hebben daarom de drempel voor clubcombinaties zo laag mogelijk gemaakt om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk clubs kunnen deelnemen aan de Clubcompetitie in 2021.”

Dit zijn de deelnemende teams:

Regioteam Noord-Holland

Allinq-Krush-IJsselstreek CT

BKT-Team

Willebrord Wil Vooruit

West-Frisia

UWTC DE VOLHARDING

TWC Maaslandster Zuid-Limburg

Team Wasp

Sensa-Kanjers voor Kanjers CT

W.V. De Jonge Renner

John Deere Cyling Team – NWVG

Mooi Jong Cycling Team H.S.K. Trias

Amsterdam Racing Academy WPGA

BHST Cycling Team

Rabo-Plieger-Jan van Arckel

Dutch Food Valley Cycling Team

WV de Kannibaal

WSV de Peddelaars

Groot Friesland*

T.W.C. Tempo Hoppenbrouwers-VIRO

ZRTC Theo Middelkamp

AW GROEP – SwABo CYCLINGTEAM

OWC& AWV De Zwaluwen

Cyclingteam Achterhoek

Westland Wil Vooruit – Renewi

Coers Cycling Club

*naam kan nog wijzigen

Delen