AGU Clubcompetitie Mannen

Bosman wint Omloop van de Hoekse Waard


VIDEO-SAMENVATTING

 

Gert-Jan Bosman heeft zaterdag in Puttershoek de Omloop van de Hoekse Waard gewonnen, een wedstrijd uit de Nederlandse Loterij Clubcompetitie met start en finish in Puttershoek.

De renner van VolkerWessels-Merckx toonde zich de snelste van een kopgroep van twintig. Ramon van Bokhoven blijft leider in de Nederlandse Loterij Clubcompetitie en uiteraard ook in het Natusport Jongerenklassement.

Lang waren het Huub Deelstra (Sensa-Kanjers voor Kanjers), Marien Bogerd (Allinq-IJsselstreek) en Daan Besteman (Eerens-Stormvogels) die de wedstrijd kleurden. Meer dan twee uur reden ze voor het peloton uit, maar in de buurt van Oosthoek was het trio eraan voor de moeite.  Net na de bevoorrading reed een nieuwe groep weg, zij wisten een definitieve kloof te slaan, hoewel veel sterke clubs slechts met eenlingen vertegenwoordigd waren.

De kopgroep van twintig bestond uit Joren Bloem (Sensa-Kanjers voor Kanjers), Sjors Dekker (John Deere-NWVG), Mathijs de Leng (Jonge Renner), Gert-Jan Bosman, Max Kroonen (VolkerWessels-Merckx), Victor Broex (WP Groot-Amsterdam), Marien Bogerd en Gino Vierhouten (Allinq-IJsselstreek), Jarri Stravers (Jan van Arckel), Martijn Knol (Kannibaal), Jarno Gmelich Meijling, Luuk Schuurman (Volharding), Luuk van der Wal (Westland WV), Arian Stolwijk, Jasper Ockeloen (WASP),  Sjors Handgraaf (AW-Swabo), Sven van Luijk (Willebrord WV), Arne Peters (Merida-Adelaar) en Jos Koop (Tempo-Hoppenbrouwers).

Gert-Jan Bosman heeft zaterdag in Puttershoek de Omloop van de Hoekse Waard gewonnen, een wedstrijd uit de Nederlandse Loterij Clubcompetitie met start en finish in Puttershoek. De uit Emmen afkomstige renner bezorgde VolkerWessels-Merckx – de ploeg van Allard Engels uit Gieten – de zege door de sprint te winnen van een kopgroepo van twintig renners. Bosman hield Jos Koop (tweede) en Gino Luca Vierhouten (derde) achter zich in deze sprint. “Als voormalig crosser kan ik een bocht net wat scherper aansnijden dan een ander. Ik wilde eigenlijk als eerste door die laatste bocht, maar er kwam een renner onderdoor. Achteraf niet zo erg, want het was best nog wel ver naar de streep. Ik ben aangegaan en was even bang dat ik nog te vroeg was, maar ik zag gelukkig niemand meer onderdoor komen. Mooi dat ik de koers goed aanvoelde door met mijn ploeggenoot Max Kroonen uit Diepenveen mee te zitten in de beslissende ontsnapping en super dat ik het af kon maken.”

Van Bokhoven won de sprint van het peloton en bleef zo in het bezit van de leiderstruien. “Ik kreeg een duw en sloeg tegen de grond. Achteraf is dat allemaal uitgepraat, maar feit was dat ik daardoor aan het terugkomen was, toen de koplopers weg reden. We hadden één man mee, dus was het ook geen zaak om er volle bak achteraan te rijden. Jammer, want ik had goede benen. Hopelijk lukt het met in de volgende wedstrijd – de Parel van de Veluwe op 5 juni – om met die benen toch eens een zege te boeken.”

VIDEO-INTERVIEW

Foto’s

Delen