AGU Clubcompetitie Mannen

Bloem wil meer zijn dan proloogspecialist alleen


Clubrenner Joren Bloem (21) van Sensa-Kanjers voor Kanjers toonde voor de tweede keer in korte tijd zijn specialisme op het korte tijdritwerk door donderdagavond derde te worden in de proloog van de Oberosterreich Rundfahrt. In Linz stond een rit van 0,7 kilometer op het programma. Alleen de Belgen Daan Soete (winnaar) en Lander Loockx bleken nipt (minder dan een seconde) sneller. Bloem hield er wel de jongerentrui aan over, die hij (mede door een val) de dag daarna moest afstaan.

Vorige week droeg hij de jongerentrui ook al in de Tour of Malopolska in Polen, waar hij vijfde was in de openingstijdrit. “Twee jaar geleden ontdekte ik dat ik dit goed kan: op een bochtig parcours in een korte tijdrit een goede prestatie neerzetten. Ook daarom was ik meegenomen naar deze wedstrijden en het is mooi dat ik me direct kon waarmaken. Net als vorige week zal het lastig zijn die trui lang te houden. We rijden hier tegen continentale ploegen (zoals het A Bloc van Adriaan Janssen en Meindert Weulink, red.) en die jongens hebben doorgaans nog iets meer inhoud en klasse. Maar het is uiteindelijk wel mijn doel om ook op dat niveau te gaan presteren. Met dit soort uitslagen zet ik mezelf en mijn team Sensa-Kanjers voor Kanjers mooi op de kaart.”

Bloem verhuisde onlangs naar een nieuwe woning en heeft nog geen idee of zijn truien daar een plekje aan de muur krijgen. “Ik denk dat ze voorlopig gewoon aan een hangertje in de kast komen te hangen. Maar de prestatie blijft en misschien komt er ergens een mooie foto te hangen van mezelf in de trui.” Bloem hoopt de vorm door te trekken naar het NK op de VAM-berg dat op 19 juni op het programma staat. “Vorig jaar reed ik daar goed, maar brak ik mijn stuur bij een val. Toen waren mijn kansen om zeep. Ik hoop dit jaar lang van voren mee te doen, ook om mezelf nog eens in de etalage te zetten bij de continentale ploegen.”

Delen