AGU Clubcompetitie Mannen

Ariesen wil met Trias-Mooi Jong schitteren in Zuid Hollandse Eilanden


De Zuid-Hollandse Eilanden Tour voor elite/beloften zal aanstaande zaterdag worden verreden. De coureurs worden om 12.30 uur aan de Marrewijklaan in Spijkenisse weggeschoten. Zo ook Johim Ariesen uit de Haagse wielerstal HSK Trias/Mooi Jong.

‘’Ik heb de ZHETour nooit eerder gereden’’, geeft Johim Ariesen aan dat hij zich in de 160 kilometer lange wielerklassieker over de Zuid-Hollandse eilanden Albrandswaard, IJsselmonde, de Hoekse Waard, Goeree-Overflakkee en Voorne & Putten wil laten verrassen. ‘’Ik heb de route gezien en de meeste stadjes in de route ken ik, het ziet er open uit, dus zou het wel eens een mooie waaierkoers kunnen worden.’’

Vader

De elite-coureur uit Rhenen heeft het afgelopen seizoen bewust een stapje teruggedaan. ‘‘Ik ben papa geworden en heb sinds een half jaar als commercieel medewerker in de binnendienst een mooie baan bij Metec. Ik kan het gezinsleven en mijn baan op continental-niveau niet meer combineren. Ik heb tien jaar bij een continentale ploeg (vier jaar Jo Piels, een seizoen Koga en vijf jaar bij Metec-TKH/Power by Mantel, DR) gereden. Vergeet niet dat je om mee te willen doen op dat hoge niveau keihard moet trainen. Ik heb bij Trias een mooie uitdaging gevonden, het is een andere manier van sportbedrijven.’’ De 31-jarige Gelderse coureur is er niet in geslaagd om zich via de conti ’s een profcontract bij een WorldTour of ProTour-formatie af te dwingen. ‘’Voor veel mensen blijft het een eeuwige discussie dat ik het niet heb gehaald. Natuurlijk had ik graag bij de profs willen rijden, maar aan de andere kant zat ik bij Metec op m’n plek. Ik heb als sprinter altijd voor een mooie uitslag kunnen rijden. Finales rijden vind ik het mooist om te doen. Koersen voor de overwinning.’’’

HSK Trias/Mooi Jong

Johim Ariesen, die vorig jaar nog een etappe won in de Ronde van Normandië en in het verleden naast tal van ereplaatsen zegevierde in onder meer de Profronde van Noord-Holland en de Slag om Norg (beiden in 2015) en in 2016 op het NK voor professionals in Emmen nog een tiende plaats afdwong, rijdt ook bij HSK Trias/Mooi Jong zijn finales. Zo behaalde hij goede klasseringen in de Ster van Zwolle (achtste) en de Zuiderzeeronde (vierde). ‘’Ik heb een mooie carrière gehad bij de conti ’s. Ik heb twee keer een etappekoers in China mogen meemaken. Dat waren gewoon hoogtepunten in mijn wielercarrière, ook als mens. Nee, voor mij geen avontuur in China zoals mijn broer Tim. Ik voel me happy bij Trias en het gaat tot nog toe erg goed’’, sluit Johim Ariesen af. ‘’Ik heb met mijn vrouw een zoontje van ruim zeven maanden, heb een superleuke baan en daarnaast kan ik ook nog op een dusdanig goed niveau blijven fietsen. En dat fietsen vind ik nog steeds heel erg leuk. Ik heb gelukkig een club gevonden met ambitieuze mensen (teammanager Hans de Jong en ploegleider Marco Riemen, DR). Ik train nu zes a zeven uur per week, heb gecrost, doe alleen nog leuke dingen. Dus geen intervaltrainingen of duurtrainingen meer. We rijden bij Trias met wildcards een mooi programma. We hadden in De Ster van Zwolle met drie man bij de eerste acht een super mooie dag. Raymond Kreder en André Looij stonden met een tweede en derde plaats op het podium. Ik ging te vroeg aan, had de sprintsnelheid om tegen het podium aan te zitten, maar bleef steken op de achtste plaats.’’ De voormalige renner van De Volharding, Lion Lloyd, Jo Piels, Koga en Metec-TKH wil in de ZHETour voor een mooie klassering gaan. ‘’Ik hoop dat het peloton net als in de Zuiderzeeronde in Dronten uit elkaar zal waaien en dat de beste mensen voorin de finale zullen rijden. Het niveauverschil in de clubcompetitie is best groot. De betere renners blijven in de finale over en dat is mooi. Voor de sponsoren uit de regio willen we er met de ploeg een mooie koers van maken’’, aldus Johim Ariesen.

ZHETour
Andere kopstukken in de wielerklassieker voor elite/beloften over 160 kilometer, meetellend voor de clubcompetitie, zijn onder anderen winnaar van de Veenkoloniën Jos Koop (TWC Tempo Hoppenbrouwers), Björn Bakker (John Deere/NWVGroningen) die zegevierde in de Zuiderzeeronde en Arne Peters (Merida-De Adelaar), de winnaar van de Wim Hendriks Trofee. De laatste wedstrijd was een vrije klassieker. De start is om 12.30 uur op de Marrewijklaan in Spijkenisse en de finish staat gepland om 16.20 uur.
Programma 11e Zuid-Hollandse Eilanden Tour:
09.00 uur: Start toertocht over 155 km.
10.00 uur: Start wedstrijden jeugdcategorieën 1, 2, 3 en 4.
12.30 uur: Start 11e Zuid-Hollandse Eilanden Tour voor elite/beloften (160 km).
13.15 uur: Afwachtingwedstrijd categorieën 5 en 6.
14.40 uur: Finish toertocht.
14.45 uur: Afwachtingswedstrijd categorie 7.
15.40 uur: Eerste passage ZHE Tour.
16.20 uur: Finish ZHE Tour.

Delen