AGU Clubcompetitie Mannen

Andre Luijk wint in Zuid-Hollandse Eilanden Tour


VIDEO-SAMENVATTING

André Luijk heeft de Zuid-Hollandse Eilanden Tour gewonnen. De renner van Smart Dry Eemland won in Spijkenisse in de massasprint.

Johim Ariesen (tweede) en Ramon van Bokhoven (derde) gingen mee op het podium. De laatste blijft leider in de Nederlandse Loterij Clubcompetitie en het Natusport Jongerenklassement.

De wedstrijd kwam wat traag op gang onder een stralend zonnetje en aanvankelijk met onvoldoende wind om er echt koers van te maken. Bij Dirksland (na 75 kilometer koers) ontstonden dan plots toch waaiers omdat de wind wat aan begon te trekken. Een kopgroep van twintig man kleurde vervolgens de koers, de voorsprong van deze groep schommelde steeds tussen vijf en 35 seconden, maar in de plaatselijke omloop van 25 kilometer was de groep er aan voor de moeite. In deze groep bevonden zich Mark Schreurs (Sensa-Kanjers voor Kanjers), Adrie Lindeman, Peter Merx, Dorus de Rijk (John Deere-NWVG), Ramon van Bokhoven, Wim Wittenberg, VIncent Hoppezak en Rens Tulner (Jonge Renner), Nick Brabander, Nick van der Meer (VolkerWessels-Merckx), Rik Wielink, Marien Bogerd (Allinq-Krush-IJsselstreek), Jarri Stravers (Jan van Arckel),Ronald Kruijer (Kannibaal), Luuk van der Wal (Westland WV), Arne Peters, Maikel Willemsen (Merida-Adelaar), Rutger van der Meer (Sneek-Fryslan), Benjamin Sydlik en Kelvin Kanen (Tempo-Hoppenbrouwers). De Rijk, Kruijer, Peters en Bogerd bleven het langst uit de greep van het peloton, maar ook zij moesten er in de slotfase aan geloven.

Daarna probeerden ook Mathijs de Leng, Luuk van der Wal, Ruben Buitendijk (VolkerWessels-Merckx) en Remco Schouten (Jan van Arckel) het korte tijd, waarna Schouten en Arne Peters (Adelaar-Merida) het opnieuw probeerden. De twee kregen nooit meer dan acht seconden en hun poging sneuvelde in de voorlaatste kilometer. Vervolgens eindigde de wedstrijd toch nog in een massasprint en liet André Luijk zich opmerken door de sprint te winnen. Net als Johim Ariesen koos hij vandaag voor de sprint, terwijl Van Bokhoven het ook in de vlucht van de dag geprobeerd had.

André Luijk was onlangs nog tweede in de Zuiderzeeronde, maar mocht zich nu het zoet van de zege laten smaken. “Ik mikte op een massasprint, maar was even bang dat die groep van twintig weg zou blijven en ik zo met lege handen zou staan. Maar toen alles samen kwam, wist ik dat ik weer alle kans had om te winnen. Ik ben heel blij met deze overwinning, ik zit nog niet heel lang op de fiets en een klassieker winnen is natuurlijk een mooi sportief hoogtepunt voor me. Ik had al een goede winter gedraaid en reed in de eerste wedstrijden goed. Nu was de zege er. In Dronten baalde ik lang dat ik niet tot op de streep had gesprint, die fout maakte ik hier niet, maar het was denk ik ook wat ruimer dat ik hier won. Ik pikte goed aan bij Ariesen en zag dat het te ver was, ik ben vanuit dat wiel uitgegaan.” Overigens was Bakker samen met Matthew Overste betrokken bij een valpartij in de voorlaatste bocht.

18-05-2019: Wielrennen: Zuid Hollandse Eilanden tour: Spijkenisse
Ramon van Bokhoven bli8jft leider in de clubcompetitie

Ramon van Bokhoven was voor de derde keer op rij derde in een wedstrijd van de Nederlandse Loterij Clubcompetitie. “Ik heb toch weer een goede koers gereden en hoopte aanvankelijk dat we met de eerste waaier vooruit zouden blijven. Dat was goed geweest voor het ploegenklassement ook. Maar helaas streek het peloton weer op die greep neer. In de sprint waren de andere twee gewoon net even wat beter. Ik heb goede hoop dat ik nog een keer kan winnen, maar ik ben wel blij dat ik nu al voor de derde keer laat zien heel constant met de besten mee te doen in deze competitie.”

Johim Ariesen was realistisch na afloop. “André Luijk was gewoon sneller. Iedereen denk dat ik hier die mannen wel even klop, maar ik doe er natuurlijk lang zoveel niet meer aan in vergelijking met de periode dat ik voor Metec-TKH reed. Dit was alles wat erin zat voor me. Misschien komt die zege binnenkort wel een keer en anders niet. Ik heb gelukkig het criterium van Hengelo al gewonnen.” Ariesen redde toch nog de eer voor zijn team nadat HSK Trias-Mooi Jong volledig de slag miste toen de eerste waaier vooruit reed.

Arne Peters toonde weer eens zijn klasse in Zuid-Holland en kreeg terecht de prijs voor de strijdlust.

VIDEO-INTERVIEW

FOTO’S

Delen