AGU Clubcompetitie Mannen

Adrie Lindeman van clubcompetitie naar continentaal op 35-jarige leeftijd


Adrie Lindeman  rijdt in 2021 op continentaal niveau bij Riwal. Hoewel de Drentse coureur eerder bij KOGA en Metec op dit niveau uitkwam, komt de overstap van de coureur van John Deere-NWVG toch uit de lucht vallen.  “Dat zal voor veel mensen onverwacht komen.” Oftewel waar de clubcompetitie niet toe kan leiden.

De Assenaar kwam via streekgenoot en nu dus ook ploeggenoot Elmar Reinders in beeld bij de ploeg. “ Ik heb podiumplaatsen in de Ronde van Groningen en de Omloop van de Hoekse Waard (beide keren tweede) te overleggen, dus ik snap dat niet iedereen deze transfer zag aankomen, maar ik heb zelf ook helemaal niet gesolliciteerd. Ik fiets nog veel en train vaak met Elmar Reinders en mijn broer Bert-Jan. Ze zochten bij Riwal last minute nog een renner met ervaring die in het vlakke werk uit de voeten kon. Toen kwam ik in beeld via Elkmar. Ik moest het wel even overleggen met mijn baas en mijn thuisbasis, maar deze kans moet ik grijpen.  Dat betekent dat er een schepje bovenop moet in de training, maar ik kijk er enorm naar uit.”

Lindeman gaat ervan uit nog wel veelvuldig op Nederlandse bodem te koersen. “Het is te hopen dat we de Ster van Zwolle, Olympia’s Tour, de Ronde van Groningen en de wedstrijden uit de Holland Cup kunnen rijden. In dat soort koersen voel ik me in mijn element en kan ik ook in een ondersteunende rol de anderen in het team wegwijs maken.” Maar ook het buitenlandse programma ziet hij best zitten. “Ik ken met Elmar niet alleen iemand in het team, hij kent de anderen ook al en we kunnen samen naar de koersen reizen. Het is een onverwacht avontuur, maar ik wilde het niet voorbij laten gaan.”

Delen