AGU Clubcompetitie Mannen

Achterhoekers trotse titelverdedigers Nederlandse Loterij Clubcompetitie


De trots spatte er nog altijd van af bij de teampresentatie van Sensa Kanjers voor Kanjers. De club mag zich immers de winnaar van de clubcompetitie 2018 noemen. Dit jaar is de Nederlandse Loterij Clubcompetitie een reeks waar de ploeg van Arjan Ribbers zich graag wil profileren.

“Het doel was  vorig seizoen – net als het dit jaar is – om bij de beste vijf teams te eindigen in de clubcompetitie. Vorig jaar stegen we gedurende het seizoen boven onszelf uit. Ik zei niet voor niets op een gegeven moment dat de renners beter waren dan ze zelf in de gaten hadden. Dat het dan bij de finale op winst uitdraaide, was natuurlijk een geweldige bekroning van het werk dat we verricht hebben” zei teammanager Arjan Ribbers op de ploegvoorstelling in Hengelo (Overijssel).

Doelen zijn er natuurlijk ook dit jaar. “We willen weer bij de beste clubteams in de Nederlandse Loterij Club- en topcompetitie behoren en ook in de vrije klassiekers scoren. Competities als de Holland Cup zijn misschien nog wat te hoog gegrepen voor ons, al was Rens te Stroet vorig jaar wel negende in de Ronde van Overijssel. Wat ik vooral hoop te zien is dat de individuele renners hun sterke rijden in de finale ook gaan verzilveren. Als je ziet hoe vaak wij er in de eindfase van een wedstrijd bij waren, maar een klassieker wonnen we nooit. Als volgende stap in de ontwikkeling zou het mooi zijn als ook het individu gaat winnen in ons team.”

De ploeg profileerde zich in de showroom van Harrie Arendsen nadrukkelijk als dé opleidingsformatie van het oosten van Nederland. “We hebben nauw contact met de oostelijke regiotrainer junioren Gerrit van Loo die ons wijst op nieuw talent. Niet voor niets hebben we elf beloften, allemaal uit Gelderland en Overijssel. We willen niet landelijk worden, we willen niet continentaal worden, dit is de rol die ons past.” Ook de nieuwe (beloften)ploegleider Han Vaanhold is enthousiast. “Ik vind het leuk om hier herenigd te worden met mijn oud-renners Mark Schreurs, Jasper Hamelink en Rens te Stroet, maar vindt het ook heel uitdagend om met de jonge mannen van het team op pad te gaan. Het zou mooi zijn als ik ze een duwtje in de goede richting kan geven.”

Nieuwkomer Jasper Hamelink liet nog weten voor de nationale tijdrittitel te willen gaan bij de elite-zonder-contract. “En zo het team een tweede rood-wit-blauwe trui te schenken” verwijzend naar het rood-wit-blauw op de weg voor Mark Schreurs in Emmen in 2015.

Delen