AGU Clubcompetitie Mannen

Nederlands kampioen Lowik is klaar voor eindfase seizoen


De eindfase van de Nederlandse Loterij clubcompetitie komt eraan en Nederlands kampioen op de weg Robin Löwik toonde de afgelopen weken aan in prima vorm te verkeren in de criteriums. Hij won in Kwintsheul. Elspeet en Nunspeet en pakte tal van andere podiumplaatsen mee. De renner van Allinq-Krush-De IJsselstreek is kortom klaar voor het najaar. 

“Veel mensen zeggen dat het lijkt of de rood-wit-blauwe trui mij vleugels geeft, maar zo zie ik het zelf niet. Ik trek meer de goede vorm van dit seizoen verder door. Het winnen van het NK was natuurlijk een hoogtepunt en het is ontzettend leuk om in die kampioenstrui te rijden. Ik word elke wedstrijd nog weer gefeliciteerd door renners die ik vanaf eind juni nog niet gezien had en  ook word ik d vaak nog even gehuldigd voor de wedstrijd.” Alleen de gemeente Twenterand – waar Vriezenveen onder valt –  liet een huldiging tot nog toe achterwege. “Dat schijnt daar geen beleid te zijn.”

Het is niet dat de coureur uit Vriezenveen zijn baan bij Krush Bikes in Steenwijk – ook sponsor van zijn vereniging De IJsselstreek – al op kan zeggen, maar hij verdient wel degelijk iets aan zijn NK-overwinning. “Soms krijg ik wat startgeld, een andere keer reiskostenvergoeding. En met name in het Westland kun je ook met de premies wat verdienen. Ik rijd nu ook wel wat meer criteriums dan ik vorig jaar deed. Vorige week werd het me even wat te veel, toen moest ik even op de rem trappen. Het moet niet ten koste gaan van de klassiekers natuurlijk dat ik van voren mee doe in de criteriums. Dat is lastig in te schatten, omdat je – in tegenstelling tot een training – niet helemaal zelf kunt inschatten hoe diep je gaat in zo’n ronde rond de kerk. Als het peloton gas blijft geven, dan moet je mee. Je gaat er ook niet in deze trui achter rijden.”

Hoewel hij het leuk vindt om zijn trui oin de criteriums te tonen, is zijn vizier voornamelijk gericht op enkele andere wedstrijden dit seizoen. “Ik wil me in de Eurode Omloop en Olympia’s Tour nog laten zien. Het blijft mijn ambitie om een stapje hogerop te gaan, naar een continentaal team door te stromen, en dat zijn wedstrijden waar door dergelijke teams naar wordt gekeken. Het zou echt heel mooi zijn als het me lukt om een rit in Olympia’s Tour te winnen. Voor de club is de Nederlandse Loterij Clubcompetitie heel belangrijk en ook daar wil ik mijn steentje bijdragen”

Lukt het hem niet om een stap hogerop te zetten, dan blijft hij zijn club De IJsselstreek trouw. “We hebben een mooi programma en een goede groep. Lukt het me nu niet om de stap naar continentaal niveau te maken, dan moet ik volgend jaar maar nóg harder fietsen. Ik ben nog maar 24 en heb het idee dat er nog meer voor me in het vat zit. Het is mijn grote ambitie om prof te worden in een pro continentaal team.”

Delen