AGU Clubcompetitie Mannen

Jos Koop sprint naar de zege in de Omloop van de Veenkoloniën


Jos Koop heeft de Omloop van de Veenkoloniën gewonnen. De renner van Tempo-Hoppenbrouwers stak in de finale over naar een kopgroep van acht en won de sprint in Veendam.

Arne Peters sprintte eveneens op het podium namens De Adelaar. Ramon van Bokhoven van De Jonge Renner werd derde.

Aden Petersen kreeg de prijs van de strijdlust.

Wiebe Scholten (Sensa-Kanjers voor Kanjers), Adrie Lindeman, Aden Paterson (John Deere-NWVG), Ramon van Bokhoven (De Jonge Renner), Sven Broekaart (West-Frisia), Joep Steinbusch (Groot-Amsterdam), Pieter Verhoeven (De Kannibaal) en Arne Peters (Merida-Adelaar) reden in het laatste koersuur weg uit het peloton, nadat daarvoor al eens een groep van achttien een serieuze poging waagde. Vanuit de achtergrond sloten in de straten van Veendam Jos Koop (Tempo-Hoppenbrouwers), Timo de Jong (VolkerWessels-Merckx) en Adriaan Botma (Cycling Team Fryslân) aan.

Koop gokte op sprint

Koop wist vervolgens de zege naar zich toe te trekken in de straten van Veendam. “Ik moet echt De Jong en Botma bedanken dat ze me op sleeptouw hebben genomen, ik zat echt achter de krampen aan en was er nooit alleen bij gekomen. Toen we eenmaal aangesloten waren, heb ik puur gegokt op de sprint. Je hebt op zo’n moment geen idee wie de sterkste indruk maakte in de kopgroep, ik reed ook niet mijn ideale sprint. Maar het was genoeg om te winnen. Ik ben heel blij dat ik direct de eerste klassieker in de Nederlandse Loterij Clubcompetitie win, al kan ik de trui volgende week niet verdedigen. Maar het zou mooi zijn als ik hoog kan eindigen in deze competitie.”

Arne Peters eindigde op de tweede plaats en was daar eigenlijk best content mee. “Het is voor mij het hoogst haalbare denk ik. We hadden veel gegeven om weg te blijven en dan ben ik voornamelijk blij dat ik op het podium sta. Vooral omdat het de eerste keer is dat me dit lukt in een klassieker. En Jos Koop is gewoon snel, het is geen schande van hem te verliezen.”

Ramon van Bokhoven (De Jonge Renner) is de eerste leider in het jongerenklassement. “Ik mik dit seizoen zowel op de clubcompetitie als op de beloftencompetitie. Het zou mooi zijn als ik deze trui kan vasthouden dit seizoen, maar misschien lukt het ook wel om ook het algemeen klassement te winnen.”

Foto’s voor de ploegen (naamsvermelding Sportfoto.nl/Dick Soepenberg)

Delen