U-23 Road Series

Loohuis soleert naar zege in Brussel-Opwijk


Lars Loohuis heeft de beloftenklassieker Brussel-Opwijk gewonnen. De renner van A Bloc deed dat met een solo. De wedstrijd telt mee voor de Belgisch-Nederlandse U23 Road Series.

Sebastien Grignard werd tweede, Wesley Vercamst derde. Loohuis volgt op de erelijst David Dekker op. Zijn ploeggenoot Bodi del Grosso won de jongerentrui.

De mannen van A Bloc waren met zes renners goed vertegenwoordigd in een grote kopgroep, toen Sebastien Gringard een aanval plaatste en Lars Loohuis reageerde op negen kilometer van de meet. Kort daarop liet de Twentse coureur zijn metgezel achter en soleerde zo naar zijn eerste zege van het seizoen.

De winnaar zei na afloop: “We wisten dat de Putberg de meeste schifting zou geven en daar zaten we als ploeg goed van voren. Uiteindelijk zaten we met de gehele ploeg mee toen het peloton weer in stukken ging. Er reed een renner (Gringard) vooruit, toen ik in de groep daarachter de sprint won voor enkele punten voor het sprintklassement. Ik ben op dat moment door gegaan, maar toen ik de aansluiting maakte, merkte ik dat het beste er wel af was bij hem. Toen de groep weer heel dichtbij kwam, heb ik nog een keer aangezet. Ik ging alleen door en kon het gelukkig halen. Ik kende een wat minder begin van het seizoen toen ik na anderhalve dag met materiaalproblemen uit de Tour of Antalya stappen moest. Dat was niet de perfecte voorbereiding zoals ik me die gedacht had. Maar ik wist dat de vorm goed was en dat bewijst deze zege wel. Vorig jaar was een jaar zonder overwinningen voor mij, maar dat seizoen is wel heel belangrijk geweest om sterker te worden. In koersen als de ZLM Tour kun je je motor flink sterker maken. Op trainingskamp voelde ik al dat ik deze winter flink progressie had gemaakt en dan is het lekker om dat zo bevestigd te zien.”

Bodi del Grosso (eveneens A Bloc) is de leider in het jongerenklassement.

Delen