Women Cycling Series

Ploeg Servais Knaven wil scoren in clubcompetitie


De junior-vrouwen uit het nieuwe opleidingstraject voor jonge wielrensters van Servais Knaven werden afgelopen jaar gesponsord door APB, maar de beloftentak gaat in 2019 als Rogelli-Gyproc U23 de weg op. De ploeg hoopt te groeien temidden van de wereldtop en te scoren in de wedstrijden van de Nederlandse Loterij Clubcompetitie.

Aanvankelijk begon de ploeg als junior-vrouwenformatie. Servais Knaven is als vader van drie fietsende jonge vrouwen betrokken bij de opleiding van nieuw talent. “De reden dat we het project opstarten is er één vanuit passie en hart voor de wielersport. In de top van het vrouwenwielrennen gaat alles enorm goed. We baden in Nederland wat dat betreft in weelde. Maar niets is echter minder waar. De meiden die nu aan de top zijn, kunnen een goede boterham verdienen, waardoor ze veel langer blijven koersen. Tevens stijgt het niveau en worden wedstrijden almaar langer. In de top van het gebouw wordt dus gebouwd en vernieuwd. Daaronder, vanuit de basis, gebeurt er echter niets. Na hun 18e jaar worden rensters voor de leeuwen gegooid. Ze staan meteen aan de start met Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten ” laat Knaven weten.

Na een succesvolle start in 2018 – met de nationale wegtitel voor Cathalijne Hoolwerf en de nationale en mondiale titel in het tijdrijden bij de junior-vrouwen voor Rozemarijn Ammerlaan – stampte de ploeg zoals beloofd ook een beloften-vrouwenteam uit de grond. Gesponsord door  Rogelli en Saint- Gobain Gyproc Nederland.

De ploeg – geleid door voormalig prof  Heidi van de Vijver – bestaat uit de volgende rensters: Rozemarijn Ammerlaan, Nathalie Bex, Shari Bossuyt, Mischa Bredewold, Cathalijne Hoolwerf, Noa Jansen, Eva Jonkers, Britt Knaven en Ingrit Verhoeff.  .

Delen