AGU Clubcompetitie Mannen

Max Kroonen wint Parel van de Veluwe + VIDEO


VIDEO-SAMENVATTING

Max Kroonen heeft de Parel van de Veluwe gewonnen. De renner van VolkerWessels-Merckx was in Harderwijk de snelste van een kopgroep van drie.

Jarno Gmelich Meijling ging als tweede mee op het podium namens De Volharding, Marien Bogerd schonk organiserende vereniging Allinq-De IJsselstreek een derde plaats in deze wedstrijd van de Nederlandse Loterij Clubcompetitie.

Bogerd zat al bij een eerste kopgroep van drie, die later uitgroeide tot 21 man. Het ging om Arjan Hofman, Mark Schreurs (Sensa-Kanjers voor Kanjers), Aden Paterson (John Deere-NWVG), Dylan Bouwmans (DJR) Gert-Jan Bosman, Max Kroonen, Nick van der Meer (VolkerWessels-Merckx), Niels Boele, Johcem Kerckhaert (WPGA), Marien Bogerd, Jasper Schouten (Allinq-IJsselstreek), Martijn Knol, Ronald Kruijer (De Kannibaal), Tijmen Snel (Swabo) Xavier Poels (Snelle Wiel), Jarno Gmelich Meijling, Jeroen van Krimpen (De Volharding), André Luijk (Smart Dry Eemland), Jan Dijkstra (Peddelaars), Maikel Stam (WV Schijndel) en Jimmy de Bruijn (Theo Middelkamp). In de finale reden de drie mannen die het podium zouden bevolken weg bij hun medevluchters. Daarachter sloot het peloton aan, maar het trio bleef net uit hun greep.

Winnaar Kroonen (18) was content met de zege in zijn eerste jaar bij de elite/beloften. “Ik merkte de afgelopen weken al dat ik het niveau goed aan kon, maar winnen is natuurlijk nog iets anders. Maar ik voelde me sterk genoeg om met de kopgroep van drie weg te rijden. Daarachter ging een ploeggenoot van me – Nick van der Meer – in de aanval en daardoor kon ik pokeren voorin en niet meer op kop komen. Ik ging de sprint vanuit derde positie aan en kon de andere mannen verschalken. Heel mooi voor de ploeg en natuurlijk ook voor mij dat het lukt.”

Bogerd zag een dag lang het peloton nauwelijks, maar vreesde terug gehaald te worden in de finale. “Ik ben geen sprinter, maar bleek ook niet meer de benen te hebben om weg te rijden. Toen ben ik maar blijven geven om in ieder geval op het podium te eindigen. Voor mij is het toch een droom die uitkomt om hier in deze thuiswedstrijd op het podium te eindigen. Daarom sta ik hier ook met grote glimlach en niet met de teleurstelling van een gemiste kans.”  Ook Gmelich Meijling kon leven met zijn tweede plek. ”

Ramon van Bokhoven – die zevende werd – behield de leiding in de Nederlandse Loterij Clubcompetitie en is daardoor uiteraard ook leider in het Natusport Jongerenklassement. “Ik zat er helaas voor de tweede keer op rij niet bij toen een grote kopgroep weg reed. Vorige keer door een val, nu was ik gewoon niet helemaal top. Gelukkig haalden we met het peloton de achtervolgers op de eerste drie nog bij en behield ik mijn truien. Zo langzaam aan begint het toch een doel te worden om als eindwinnaar gehuldigd te worden.”

Aden Paterson (John Deere-NWVG) kreeg de prijs van de strijdlust.

Foto: © Sportfoto/Dick Soepenberg

FOTOLINK

VIDEO-INTERVIEW

Delen